Odbornici raspravljaju o rebalansu i završnom računu

Odbornici raspravljaju o rebalansu i završnom računu

Beograd -
Predsednik beogradskog parlamenta Aleksandar Antić rekao da su obezbeđena sredstva za sva socijalna davanja do kraja godine, a da će najveći deo sredstava budžeta biti namenjen subvencijama u gradskom prevozu, gotovo 14 milijardi dinara

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada Beograda razmatraće na sutrašnjoj sednici završni račun budžeta grada za 2011. godinu i predloženi rebalans budžeta za 2012. godinu, najavljeno je iz gradskog parlamenta.Predsednik beogradskog parlamenta Aleksandar Antić rekao da su obezbeđena sredstva za sva socijalna davanja do kraja godine, a da će najveći deo sredstava budžeta biti namenjen subvencijama u gradskom prevozu, gotovo 14 milijardi dinara.

"Rebalans obezbeđuje da imamo socijalno odgovoran budžet, koji pomaže Beograđanima, pre svega onima koji žive najteže, ali i koji čuva nivo razvoja grada i investicija", kazao je Antić, dodajući da se nada da će prihodna strana budžeta biti za nijansu veća nego što je planirano krajem prošle godine, kao i da su obavljene preraspodele kako bi se tim sredstvima "pokrile" najvažnije tačke u Beogradu.

Odlučivaće se i o Predlogu odluke o plaćanju posebne naknade za upotrebu dela Autoputa E75, kojom će se građani Grocke, Mladenovca i Sopota osloboditi plaćanja putarine.

Gradsko veće grada Beograda prihvatilo je inicijativu velikog broja građana koji žive na području gradskih opština Grocka, Mladenovac i Sopot, a koji svakodnevno koriste deonicu Autoputa E75 od mesta prebivališta do Beograda, prvenstveno radi dolaska i odlaska na posao, da ne plaćaju posebnu naknadu - putarinu.U cilju stvaranja jednakih uslova za život i rad svih građana koji žive na teritoriji Beograda, kao i zaštite standarda ovih sugrađana, grad je prihvatio obavezu da umesto njih plaća putarinu u skladu sa Protokolom o saradnji sa preduzećem "Putevi Srbije" i sredstva uplaćuje u budžet Srbije.

Odbornici će raspravljati i o obimu sredstava za obavljanje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu u 2012. godini, o dopuni Odluke o Gradskoj upravi grada Beograda, izmeni odluke o merilima za utvrđivanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, kao i o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kome je nosilac prava korišćenja grad Beograd.Sednica bi trebalo da počne u 10 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track