PRAZNIK U BEOGRADU: Parking besplatan, taksisti voze po skupljoj tarifi, država, banke i pošte ne rade... Pijace, samoposluge i šoping centri radno kao i svakog drugog dana
Foto: Zorana Jevtić

produženi vikend

PRAZNIK U BEOGRADU: Parking besplatan, taksisti voze po skupljoj tarifi, država, banke i pošte ne rade... Pijace, samoposluge i šoping centri radno kao i svakog drugog dana

Beograd -

BEOGRAD - Predstojeći državni praznik, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, donosi mnogim Beograđanima “produženi vikend“, ali i manjak vremena za završavanje svih obaveza.

Naime, kako su nedelja i ponedeljak, 11. i 12. novembar, zvanično neradni dani, mnoge ustanove i uslužni objekti biće nedostupni građanima do utorka.

Domovi zdravlja, pošte, vrtići i škole zatvoriće svoja vrata tokom nedelje i ponedeljka, dok će supermarketi i tržni centri spremno dočekati kupce, radeći puno radno vreme.

Samoposluge

Skoro svi supermarketi će tokom praznika raditi po redovnom radnom vremenu. Slično će biti i u manjim trgovinskim objektima koji će otvoriti svoja vrata za kupce.

Pijace

Zelene pijace će u nedelju raditi od 6 do 19, dok će u ponedeljak imati skraćeno radno vreme od 60 do 13. "Buvljak" na Novom Beogradu će u nedelju biti otvoren od 8 do 16, dok u ponedeljak neće raditi.

Šoping centri

Zaposleni u najvećim šoping molovima praznične dane provešće radno, s obzirom da će svi tržni centri raditi redovno.

Domovi zdravlja i vrtići

Domovi zdravlja, sa izuzetkom dežurnih i hitnih službi, neće raditi 11. i 12. novembra. Dežurna služba će građanima biti na raspolaganju od 8 do 18 časova. I oni najmlađi će uživati u produženom vikendu, s obzirom da je za predškolske ustanove i vrtiće, kako državne, tako i privatne (uz par izuzetaka), utorak 13. novembar prvi radni dan.

Pošte

Dok će većina pošta biti zatvorena u nedelju i ponedeljak, građani će neodložne obaveze moći da obave u dežurnim poštama, pre svih u Takovskoj 2 koja radi 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Otvorene će biti i poštanske ispostave u tržnim centrima.

Banke

U nedelju i ponedeljak skoro sve banke će biti zatvorene, a izuzetak predstavljaju samo ekspoziture u većim tržnim centrima.

Prevoz

U nedelju i ponedeljak vozila gradskog prevoza saobraćaće po nedeljnom redu vožnje, dakle sa nekoliko stotina autobusa, tramvaja i trolejbusa manje na ulicama.

Taksi

Taksisti će tokom praznika usluge naplaćivati po drugoj, skupljoj tarifi.

Parking

U ponedeljak, 12. novembra, “Parking servis“ neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada, dokće sve garaže i parkirališta biti otvorena.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track