Najnovije vesti

BEZ ŠTRAJKA U BEOGRADSKIM VRTIĆIMA: Sva obdaništa normalno će raditi!
Foto: AP/Ilustracija

zaposleni mogu očekivati dalji rast plata

BEZ ŠTRAJKA U BEOGRADSKIM VRTIĆIMA: Sva obdaništa normalno će raditi!

Beograd

BEOGRAD - Zaposleni u beogradskim predškolskim ustanovama neće štrajkovati, što znači da će svi vrtići normalno raditi, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

"Ne očekujem da zaposleni u vrtićima u Beogradu budu deo najavljenog mogućeg štrajka na republičkom nivou. Sindikat zaposlenih u predškolskom obrazovanju u nama ima konstruktivnog partnera i zajedno radimo na poboljšanju uslova za rad", rekao je Gak gostujući na TV Pink.

foto: Reuters/Ilustracija

On je rekao da su u januaru zaposleni u vrtićima u Beogradu dobili povećanje plate od oko 11 odsto, te da se intenzivno radi na daljem povećanju standarda, tako da zaposleni mogu očekivati dalji rast plata.

"Sada pregovaramo i o novom kolektivnom ugovoru, koji će doneti nove prednosti zaposlenima koji se bave jednim od najodgovornijih i najtežih poslova i zaslužuju bolje uslove", najavio je Gak.

On je istakao da je odlukom iz 2014. godine precizirano da zaposleni u ovom sektoru svoje pravo na štrajk mogu da ostvare uz obavezan minimum procesa rada što, kako je rekao, podrazumeva prijem i boravak dece, ishranu, negu, zdravstvenu zaštitu, te bezbednost dece, zaposlenih i objekata.

"Ovo su zakonske obaveze u slučaju štrajka, ali roditelji u Beogradu ne treba da brinu jer do njega neće doći", zaključio je Gak.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...