Najnovije vesti

SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA USVOJILA ODLUKU: Od decembra sa manjim kućnim ljubimcima u šalter sale
Foto: Marina Lopičić

moraju da imaju povoce

SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA USVOJILA ODLUKU: Od decembra sa manjim kućnim ljubimcima u šalter sale

Beograd

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da bi od decembra građani mogli da u šalte sale gradske i opstinskih uprava uđu sa manjim kućnim ljubimcima.

 

Vesić je naveo da je Gradsko veće, na sednici u petak, usvojilo Predlog Odluke o dopuni odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

 

Ovom odlukom se omogućava da Grad Beograd i gradske opštine donesu odluke kojima se dozvoljava da se u šalter sale, uslužne centre i pisarnice mogu uvoditi manji psi ukoliko nisu opasni, imaju povodac, vakcinisani su protiv besnila i obeleženi u skladu sa zakonom, kao i mačke ukoliko su u transporteru, saopštio je Beoinfo.

 

Predlog odluke upućen je na razmatranje i usvajanje Skupštini grada koja ćeb biti održana 30. novembra.

 

Inicijativu za donošenje ove odluke podnela je gradska opština Vračar koja je predložila da se u gradskoj i opštinskim upravama omogući vlasnicima manjih kućnih ljubimaca, pasa i mačaka, da prilikom odlaska u šalter salu, uslužni centar ili pisarnicu mogu sa sobom da povedu kućne ljubimce, pod uslovima koje propisuje ova odluka, a u cilju unapređenja svakodnevnog života građana Beograda, rekao je Vesić.

foto: AP/Ilustracija

 

On je kazao da je Grad Beograd u poslednjih pet godina uredio više od 30 "pet zona2, odnosno igrališta za kućne ljubimce i najavio da će naredne godine na Novom Beogradu početi izgradnja groblja za kućne ljubimce.

 

Vesić je izrazio uverenje da će odbornici Skupštine grada Beograda usvojiti ovu odluku, što će biti dokaz da se Beograd menja i prihvata vrednosti koje su u mnogim gradovima Evrope odavno standard.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...