ZLOUPOTREBA RELIGIJE: Održan okrugli sto na Paliluli
Foto: Kurir

ZLOUPOTREBA RELIGIJE: Održan okrugli sto na Paliluli

Beograd -

U organizaciji Opštine Palilula i opštinskog saveta za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama u sali Centra za Kulturu Vlada Divljan održan je okrugli sto pod nazivom "Zloupotreba religije: Religija u službi konflikta, ekstremizma i terorizma.

Moderator okruglog stola bio je teolog Miroljub Nestorović a učestvovali su Muftija Niški Eldin Ašćerić, Goran Avramov Kapelan u Vojsci Srbije, prof.dr. Hatidže Beriša sa vojne akademije, dr.Ratomir Antonović sa Univerziteta Union i član Centra za bezbednost dba, Ilija Životić MSc Predsednik Internacionalna Policijska Organizacija, Ružica Kijevčanin docent na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, Miroljub Nestorović teolog i predsednik opštinskog saveta i Nikica Jakšić teolog i moderator.

foto: Kurir

Posle uvodnih izlaganja i predstavljanja svojih viđenja trenutne situacije vezane za temu skupa učesnici su pristupili debati kako bi došli do zajedničkog zaključka. Zahvaljujući dobroj organizaciji domaćina prisustvovalo je nekoliko desetina građana koji su postavljali pitanja svim učesnicima.

Na kraju se ispostavilo da je predviđenih tri sata za održavanje okruglog stola bilo premalo da se odgovori na svako pitanje građana Palilule pa se razgovar nastavio van sale i za vreme koktela koji su domaćini iz opštine Palilula organizovali za sve prisutne.

foto: Kurir

"Želim da se zahvalim opštini Palilula i gospodinu Jovičiću što su imali sluha da organizuju ovu vrstu razmene mišljenja,iskustava i pogleda na izuzetno aktuelnu temu.

Takođe velika je stvar kada imate moderatora i predstavnika organizatora koji se razumeju u tematiku jer onda okrugli sto ide u dobrom pravcu, i osim zajedničko usvojenog zaključka imate i građane koji su zadovoljni onim što su čuli, stekli su neka nova znanja. Nadam se da će i ostale gradske opštine slediti primer Palilule", rekao je Ilija Životić na kraju okupljanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track