Najnovije vesti

BEOGRADSKA ZIMA TRAJAĆE OD 1. DECEMBRA DO 31. JANUARA: Grad pripremio pregršt zanimljivih i zabavnih sadržaja
Foto: Zorana Jevtić

Bogat program

BEOGRADSKA ZIMA TRAJAĆE OD 1. DECEMBRA DO 31. JANUARA: Grad pripremio pregršt zanimljivih i zabavnih sadržaja

Beograd

Manifestacija "Beogradska zima" ove godine trajaće od 1. decembra do 31. januara, a posetioci će imati priliku da uživaju u raznoraznim manifestacijama.

Grad Beograd je za predstojece zimske praznike pripremio pregršt raznovrsnih programa u okviru manifestacijie Beogradska zima, koja će zanimljivim zabavnim i kulturnim sadržajima obogatiti gradske trgove i ulice u želji da sugrađanima i posetiocima prestonice pruži nezaboravnu prazničnu atmosferu.

 

foto: Zorana Jevtić

Trg otvorenog srca je ove godine je, zbog radova na Trgu republike, izmešten i nalaziće se na potezu od Trga republike ka Obilićevom vencu i na Platou Filozofskog fakulteta, a u postavljenom nizu simpatičnih drvenih kućica naći će se praznični delikatesi - od toplih napitaka i slatkiša, preko novogodišnjih ukrasa, nakita, suvenira, igračaka, do tradicionalnih rukotvorina.

 

foto: Profimedia

Na platou ispred Hrama Svetog Save će na temu novogodišnjih i božićnih praznika biti održavani muzičko scenski nastupi u programu Božic kod Hrama, gde će biti izvođene predstave za decu na otvorenom, održavati koncerti, nastupi horova, solista, plesnih trupa i mađioničara.

 

Plato Trga Slavija će 30. i 31. decembra i 1. januara u večernjim terminima, a pod nazivom "Open Air cinema", tokom praznika počastiti posetioce filmskim projekcijama na otvorenom, među kojima će se pored animiranih i publici omiljenih poznatih filmova naći i najnoviji filmski hitovi i ponuditi im da na drugačiji način dočekaju Novu godinu.

 

Trg Nikole Pašića obilovaće sadržajima, od onih na omiljenom gradskom klizalištu, koje je ovog puta na radost mališana dopunjeno sankalištem, stazama za klizanje, gejming zonom za najmlađe, do koncerata, performansa i predstava.

 

foto: Radovan Marković

Ledeni park se ove godine prostire na površini od 1.200 metara kvadratnih i po prvi put će i iskusnijim klizačima predstavljati omiljeno mesto za rekreaciju.


Srpske narodne bajke i bajke Braće Grim oživeće na platou ispred UK Vuk na Trgu bajki. Pored predstava, na Trgu će se naći i tezge sa starim srpskim rukotvorinama, kao i malo lutkarsko pozorište.

 

Ljubitelji klasične muzike će u dvorani Sava centra prisustvovati muzičkom događaju nazvanom "Otmeno", koji će se sastojati se od "hitova" klasične muzike u redovnom programu u Velikoj sali, kao i dodatnom muzičkom programu u holu.

 

Dečji kulturni centar će u svom prostoru ponuditi zabavne i edukativne programe za mališane - sve najpopularnije božićine i novogodišnje melodije na koncertima kao i atraktivne radionice u prepodnevnim časovima.

 

Gradski doček Nove godine na platou ispred Doma Narodne skupštine počinje 30. decembra zagrevanjem za najluđu noć, a ove godine umesto dva dana, građani i turisti će imati priliku da muzički program prate i 1. januara. U ovim danima će se u večernjim i noćnim satima na bini smenjivati popularni muzičari i bendovi koji će kvalitetnim zvukom održati dobro raspoloženje posetioca.

 

75.000 građana dočekalo je Novu godinu ispred Doma Narodne skupštine

 

PROGRAM

30. decembar
SARS
Stereo MC's
Rudimental

 

31. decembar
Saša Kovačević
Bajaga i instruktori
Haris Džinovic
Dejan Petrović Big Bend

 

1. januar
Dnevni program od 14:00

Aleksandar Sedlar i Beogradska simfonijeta sa gostima
Program. (Šubert, Mocart, Verdi, Bize)
Gosti: Solisti beogradske opere, Aleksandar Eraković, Bojana Vunturišević, Leontina Vukomanović sa horom Čarolija, Ana Stanić

 

Večernji program od 20:00
Senidah
Rasta
Grampohonedzie
DISCIPLES

 

Za najmlađe

Ulica otvorenog srca

 

foto: Printscreen Kurir Tv

Prvi dan nove godine tradicionalno je označen manifestacijom Ulica otvorenog srca, koja se proteže na potezu od Svetorgorske do Ulice Strahinjića Bana. Ova humanitarna manifestacija posvećena najmlađima organizovaće se i u drugim gradskim opštinama - Čukarica, Rakovica, Surčin, Mladenovac i Obrenovac. U manifestaciju Beogradska zima se uključuju različite gradske opštine koje će programe organizovati na svojim teritorijama.

Kurir.rs/ M.B/ Foto: Zorana Jevtić, Profimedia, Radovan Marković, Printscreen Kurir Tv

 

(Kurir.rs)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...