USTANOVE KULTURE IMALE BESPLATAN PRISTUP VESTIMA IZ SVOJIH OBLASTI: Šestomesečni projekat omogućio uvid u više od 300.000 tekstova
Foto: Profimedia

mediji

USTANOVE KULTURE IMALE BESPLATAN PRISTUP VESTIMA IZ SVOJIH OBLASTI: Šestomesečni projekat omogućio uvid u više od 300.000 tekstova

Beograd -

Udruženje građana Epomena realizovalo je projekat "Ogledalo kulture Beograda" kojim je omogućeno da ustanove kulture imaju besplatan pristup arhivu štampanih medija koji sadrži više od 300.000 tekstova iz oblasti kulture, prikupljenih od 2003. godine do danas.

Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda a 29 ustanova kulture, od čega 15 biblioteka, devet muzeja i pet ostalih ustanova kulture, bilo je u mogućnosti da koristi arhiv u svom radu.

"Ideja ovog projekta je bila da se podstakne naučnoistraživački rad i da se zaposlenima u kulturi omogući dodatna edukacija. Takođe, namera je bila i da se uz pomoć arhiva omogući sprovođenje različitih projekata iz oblasti kulture, pre svega onih koji istražuju zastupljenost kulture u medijima", saopštili su iz ovog udruženja.

Jedan od ciljeva je bio i da kulturne institucije postanu kulturni informativni centri u kojima bi zainteresovani istraživači i građani mogli da se obaveste o svim temama iz oblasti kulture za poslednjih 15 godina.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track