Zamenica gradonačelnika primila nagradu na Samitu gradova

Zamenica gradonačelnika primila nagradu na Samitu gradova

Beograd -
Pašićeva je u ime gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa preuzela nagradu za „Menadžera godine”, koju mu je dodelila organizacija E.B.A a u okviru dosadašnje nagrade „Best Enterprises

BEOGRAD - Zamenica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić primila je sinoć u Dablinu nagradu koja je glavnom gradu Srbije dodeljena u kategoriji „Najbolji gradovi” na drugom po redu Samitu gradova lidera.

Istovremeno, Pašićeva je u ime gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa preuzela nagradu za „Menadžera godine”, koju mu je dodelila organizacija „Europe Business Assembly” (E.B.A), a u okviru dosadašnje nagrade „Best Enterprises”.

–Ove nagrade rezultat su uložene energije i promena u Beogradu, koji su prepoznati ne samo od naših sugrađana već i od međunarodne javnosti. Pomenuta priznanja pružaju Beogradu mogućnost uspostavljanja bolje saradnje sa drugim zemljama u oblasti kulture, nauke i obrazovanja, kao i mogućnost za privlačenje novih investicija. Nagrade su takođe značajne, jer utiču na stvaranje bolje slike o Beogradu i Srbije, a to je svakako podstrek za turiste koji žele da posete naš grad – rekla je Tatjana Pašić, zamenica gradonačelnika Beograda .

Inače, „Europe Business Assembly” (E.B.A) je nezavisno udruženje iz Oksforda koje se bavi razvojem menadžmenta u okviru privredne, naučne i društvene saradnje. Okuplja uspešne pojedince, biznismene, naučnike i lidere. Ciljevi ove organizacije su upoznavanje, umrežavanje i identifikovanje najuspešnijih nosilaca ekonomskih, obrazovnih, kulturnih i društvenih aktivnosti širom sveta. Nagrade koje E.B.A. dodeljuje ustanovljene su 2007. godine. Kategorija „Najbolji gradovi” je ustanovljena 2011. godine, a prvi dobitnik je gradonačelnica Oksforda Elise Benjamin.

Da podsetimo, Beograd je 16. marta 2006, u organizaciji „Fajnenšel tajmsa” proglašen za „Grad budućnosti južne Evrope”, a tri godine kasnije proglašen je od renomiranog turističkog vodiča „Lonli planet” za jednu od deset najboljih turističkih destinacija. Glavni grad Srbije kandidovao se za „Evropsku prestonicu kulture 2020”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track