Najnovije vesti

SLAVKO GAK: Nastavljamo ulaganja u beogradske vrtiće, u narednoj godini 190 miliona evra za obrazovanje
Foto: Kurir

prioritet

SLAVKO GAK: Nastavljamo ulaganja u beogradske vrtiće, u narednoj godini 190 miliona evra za obrazovanje

Beograd

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu nastaviće i u narednoj godini ulaganja u beogradske vrtiće i škole u istom tempu kao i ove godine, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je poručio da je budžetom Grada Beograda za narednu godinu za obrazovanje i dečju zaštitu predviđeno 22,4 milijarde dinara, odnosno oko 190 miliona evra.

U odnosu na 2012. godinu, kada je u ovaj sektor uloženo manje od 87 miliona evra, budžet za obrazovanje Grada Beograda je sada više nego duplo veći. Grad je prepoznao potrebu za daljim ulaganjima i zadovoljan sam onim što je izdvojeno za sektor koji vodim, ocenio je Gak.

On je istakao da i u 2019. prioritet Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu ostaje dalje smanjenje liste čekanja za beogradske vrtiće, ali i nastavak obnove i rekonstrukcije škola i vrtića.

Za manje od dve godine ovu listu smo sa 10.000 dece na čekanju smanjili na oko 2.700. Nastavljamo dalje sa otvaranjem novih mesta dok god postoji potreba za njima. Uporedo sa tim nastavlja se i započeti investicioni talas u školama koji podrazumeva obnovu zgrada škola, fasada ali i nabavku neophodne opreme, poručio je Gak.

On je 2018. godinu u sektoru obrazovanja i dečje zaštite Grada Beograda ocenio uspešnom i dodao da se u sledećoj godini nastavlja sa daljim razvojem jednog od najvažnijih sektora Grada Beograda, saopštio je Sekretarijat za informisanje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...