TO ĆE BITI PRVI PUT DA I ONI DOBIJU POKLONE: Deci zaposlenih u jaslama i vrtićima po 9.600 dinara za paketiće!
Foto: Damir Dervišagić

njima dosad deda mraz nije dolazio

TO ĆE BITI PRVI PUT DA I ONI DOBIJU POKLONE: Deci zaposlenih u jaslama i vrtićima po 9.600 dinara za paketiće!

Beograd -

Novac za paketiće dobiće zaposleni koji imaju mališane do 11 godina starosti

BEOGRAD - Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu iznenadio je zaposlene u prestoničkim predškolskim ustanovama.

Zaposleni u predškolskim ustanovama, koji imaju decu starosti do 11 godina, dobiće novac za novogodišnje paketiće u iznosu od po 9.600 dinara, potvrđeno Je u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu, pišu Novosti.

To će biti prvi put da deca vaspitača, medicinskih sestara, kuvarica, spremačica, domara, administrativnog osoblja i ostalih zaposlenih u vrtićima, dobiju poklon pred predstojeće praznike.

Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, za ove namene biće izdvojeno više od 42 miliona dinara. Novogodišnje poklone dobiće 4.406 dece, starosti do 11 godina. Novac je Sekretarijat obezbedio iz svog budžeta, bez ikakvih krdita i u skladu sa kolektivnim ugovorom.

- Dugo vremena nije bilo ovakve vrste pomoći zaposlenim u predškolskom obrazovanju - kaže Gak. - Sada je vreme da se na velika vrata vrate sve beneficije za ljude, čiji je posao da brinu o našoj deci. Dve godine zaredom se povećavaju plate u ovom sektoru, a i u sledećoj godini ćemo nastaviti u istom tempu, rad na boljim uslovima za njih, jer su oni to zaslužili.

"Zeleno svetlo" za isplatu novca za novogodišnje paketiće dao je i gradonačelnik.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Damir Dervišagić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track