NIKODIJEVIĆ: Ova godina bila veoma uspešna za Grad Beograd, veliki broj turista stiže na doček Nove godine
Foto: Beta/Beoinfo

ekonomija na zdravim nogama

NIKODIJEVIĆ: Ova godina bila veoma uspešna za Grad Beograd, veliki broj turista stiže na doček Nove godine

Beograd -

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da je 2018. godina na ekonomskom i investiocionom planu za grad bila veoma uspešna.

U vestima Prve televizije on je posebno ukazao da je ove godine pokrenut novi investicioni ciklus u srpskoj prestonici.

"Useljeni su prvi stanari u oviru projekta 'Beograd na vodi', potpisan je ugovor za izgradnju fabrike za preradu otpada u Vinči i izgradnju toplodalekovoda od Obrenovca do Novog Beograda. Takođe je osnovano preduzeće 'Metro i voz', kako bi se do kraja 2019. godine krenulo u projektovanje izgradnje metroa u Beogradu", naveo je Nikodijević.

Da je ova godina za Grad Beograd bila veoma uspešna i investiciono i ekonomski, prema njegovim rečima, potvrđuje i gradski budžet za 2019. godinu, koji je prvi put prešao milijardu evra.

"To je dokaz da je ekonomija Beograda, ali i Srbije na zdravim nogama", rekao je Nikodijević i najavio novi ciklus investicija.

Kako prenosi Beoinfo, on je podsetio da se ispred Narodne skupštine tradicionalno organizuju novogodišnji koncerti, 30. i 31. decembra i 1. januara.

"Veliki broj turista je i ove godine odlučilo da Novu godinu dočeka u srpskoj prestonici. Već sada nema mesta u beogradskim hotelima i ta činjenica govori da se Beograd kao turistička destinacija razvija i postaje prepoznatljiva u svetu", zaključio je predsednik gradske skupštine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track