TAKSIRALI BEZ DOZVOLE: Beogradska komunalna policija u vanrednoj kontroli, oduzeta još dva vozila
Foto: Profimedia

akcija

TAKSIRALI BEZ DOZVOLE: Beogradska komunalna policija u vanrednoj kontroli, oduzeta još dva vozila

Beograd -

Zajedničkom akcijom Komunalne policije i Saobraćajne inspekcije Beograda u četvrtak uveče su tokom kontrole taksi vozila privremeno oduzeta vozila marke "fijat stilo" i "reno laguna".

Utvrđeno je da je fijatom upravljao I.G. iz Beograda, koji ima dozvolu za vršenje taksi usluge na područuju opštine Apatin i nema pravo da ovu uslugu vrši na teritoriji grada Beograda, što je činio, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Vozilom "reno" upravljao je Z.Č. iz Beograda, koji nema nikakvu taksi dozvolu jer je pre više godina izbrisan iz APR-a kao taksista.

U poslednjih pet meseci, Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija isključili su iz saobraćaja 160 "divljih taksista", devet automobila je trajno oduzeto, a samo za poslednjih pet dana oduzeto je sedam vozila.

Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija nastaviće da primenjuju odredbe Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i da oduzimaju vozila taksistima koji nemaju dozvolu za vršenje taksi prevoza na teritoriji grada Beograda.

Grad Beograd je odlučan u nameri da uvede red u ovu oblast i da protera divlje taksiste sa ulica, ističe se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja