Najnovije vesti

NIKODIJEVIĆ: Grad dobro funkcioniše! Pamtimo da je pre 10 godina auto-put bio zatvaran zbog snega, a dobrovoljci pozivani da čiste!
Foto: Printskrin

predsednik Skupštine Grada Beograda

NIKODIJEVIĆ: Grad dobro funkcioniše! Pamtimo da je pre 10 godina auto-put bio zatvaran zbog snega, a dobrovoljci pozivani da čiste!

Beograd

BEOGRAD- Beograd generalno dobro funkcioniše i službe na kvalitetan način rade svoj posao, a od prestanka snega do jutros, do kretanja gradskog prevoza, očišćene su ulice prvog prioriteta, izjavio je danas predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević.

 

"Dugujemo zahvalnost svim ljudima koji rade u Zimskoj službi, 'Beograd-putu', 'Gradskom zelenilu', 'Čistoći' i 'Beogradskim elektranama', jer zaista ulažu ogromne napore da bi se život u Beogradu nesmetano odvijao u ovim otežanim vremenskim okolnostima", rekao je Nikodijević u jutarnjem programu Prve televizije.

 

On je naglasio da je normalno da kada padne sneg bude otežano kretanje saobraćaja i da je zbog razlike u temperaturi u toku noći i dana moguće da dođe do kvarova na vodovodnim i toplovodnim mrežama.

 

"Sinoć je bilo intenzivnijih padavina i očišćene su ulice prvog prioriteta. Saobraćaj se normalno odvija i nije bilo skraćenja linija javnog prevoza", istakao je Nikodijević.

 

Naglasio je da je sada na redu da se očiste ulice drugog prioriteta i dodao da očekuje da će sve ulice drugog prioriteta biti očišćene do sutra po podne.

"U gradu sve dobro funkcioniše i kada je u pitanju snabdevanje toplotnom energijom. Nema kvarova sem jednog većeg kvara od pre tri dana koji je uspešno otklonjen - rekao je Nikodijević.

 

Prema njegovim rečima, u otežanim okolnostima moguća je pojava pojedinačnih incidenata i iskakanja iz sistema kao što su zastoji, izletanje sa puta i slično.

"Normalno je da dođe do nepredviđenih pojedinačnih problema. Uzima se u obzir da je konfiguracija terena brdovita, te da nije lako prići svim ulicama i da je više od 2.500 kilometara prvog i drugog prioriteta, kao i da ne koriste svi zimsku opremu. Ono što je najvažnije jeste to da grad dobro funkcioniše i da ćemo u ovim okolnostima otkloniti sve nepredviđene probleme", zaključio je Nikodijević.

foto: Printskrin

On je na komentare Dragana Đilasa da je most Gazela, koji čisti Republika, manje očišćen od drugih ulica u gradu koje čiste „Beograd put” i da skoro da „drugačiji sneg” pada na Gazeli, odgovorio da je Đilas pokušao da bude duhovit, ali da kada su ozbiljne situacije kao što je sada, nema mesta za neozbiljnim pošalicama.

 

– Pamtim pre deset godina kako je Beograd bio očišćen i da je auto-put bio zatvaran zbog snega kao i da su pozivali građane da dobrovoljno čiste sneg i da je bilo 11 hiljada prijavljenih koji su radili za dnevnicu jer gradske službe nisu mogle da očiste grad – podsetio je on i naglasio da ne bi trebalo da se pravimo da je sve bilo idealno kad je Đilas bio gradonačelnik.

 

On je naglasio da su sada glavne gradske saobraćajnice i most Gazela očišćeni i prohodni i da se na tome mnogo radi i da sistem funkcioniše.

Nikodijević je naglasio i da je sada na redu da se očiste ulice drugog prioriteta u roku od 48 sati.

 

Očekujem da će do sutra popodne biti očišćene sve ulice drugog prioriteta. U gradu sve dobro funkcioniše i kada je u pitanju snabdevanje toplotnom energijom. Nema kvarova, sem jednom većeg kvara od pre tri dana koji je uspešno otklonjen – rekao je Nikodijević.


Generalno grad dobro funkcioniše, službe rade na kvalitetan način svoj posao, a od prestanka snega do jutros, do kretanja gradskog prevoza, očišćene su ulice prvog prioriteta, rekao je predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević u uključenju u jutarnji program Prve televizije.

– Dugujemo zahvanost svim ljudima koji rade u zimskoj službi, „Beograd putu”, „Gradskom zelenilu” „Čistoći” i „Beogradskim elektranama”, jer zaista ulažu ogromne napore da bi se život u Beogradu nesmetano odvijao u ovim otežanim vremenskim okolnostima – rekao je Nikodijević.

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...