GRADSKE SLUŽBE SPREMNE ZA NOVI SNEŽNI TALAS: Na ulicama Beograda 339 mašina, 1.703 radnika
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

topli radijatori

GRADSKE SLUŽBE SPREMNE ZA NOVI SNEŽNI TALAS: Na ulicama Beograda 339 mašina, 1.703 radnika

Beograd -

Zimska služba spremna je za sledeći snežni talas, a danas su na ulicama bila angažovana 1.703 radnika, sa 339 mašina, kamiona i vozila, a sve službe su još od juče bile u četvrtom stepenu pripravnosti.

Trenutno se rade ulice drugog prioriteta jer su sve ulice prvog prioriteta očišćene i prohodne. Čitav sistem se intenzivno priprema za predstojeće padavine, a procene su da se očekuje 25 centimetara snega, naveo je Darko Glavaš. v.d. gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija.

On je precizirao da je tokom dana bilo određenih problema u funkcionisanju jednog broja linija javnog prevoza, ali da su prekidi bili kratkotrajni i da su otklonjeni u najbržem mogućem roku.

"Od 11 sati, dok je sneg još uvek padao, sve linije koje su bile skraćene ili u prekidu vraćene su na redovne trase. Bilo je više kratkotrajnih zastoja, od kojih je najduži trajao 60 minuta zbog kvara na liniji 2, kada su stali tramvaji u Nemanjinoj ulici. Svi ostali problemi rešeni su u kraćim rokovima i saobraćaj je veoma brzo normalizovan", rekao je Glavaš.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Pomenuo je jutrošnji kvar na magistralnom tolovodu koji snabdeva Galeniku i dodao da su ekipe Beogradskih elektrana su na terenu i intenzivno rade na tome da se sanira kvar.

Na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži nije bilo povećanog obima kvarova iako je na terenu veliki broj ekipa koji će dežurati popodne i celu noć i raditi na otčepljivanju slivničke mreže, baš zbog ogromne količine snega koji se topi.

"Preventivno se radi na tome kako bismo bili spremni i za sledeći talas padavina koji nas očekuje. Sistem daljinskog grejanja radiće 24 sata, a sva preduzeća se nalaze u pojačanom stepenu angažovanja", poručio je.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track