JUTRO U BEOGRADU: GSP funkcioniše normalno, grad spreman za novi hladni talas! Sneg počinje da pada u 9, a od podneva baš jako i PADAĆE NAREDNIH 24 SATA!
Foto: Filip Plavčić

BEOGRAĐANI, SPREMITE SE

JUTRO U BEOGRADU: GSP funkcioniše normalno, grad spreman za novi hladni talas! Sneg počinje da pada u 9, a od podneva baš jako i PADAĆE NAREDNIH 24 SATA!

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da javni gradski prevoz funkcioniše normalno, kao i da nije bilo više od 20 minuta zastoja.

Vesić je rekao da je na oko 2,5 odsto linija gradskog prevoza juče, zbog snega, bilo zastoja su sve druge linije vozile su nesmetano.

"Nalazimo se u situaciji elementarne nepogode, kada pada ovakva količina snega i svi treba da učestvujemo u tome kako bi grad normalno funkcionisao. Naš posao i posao Beograd puta je da 1.767 kilometara gradskih ulica kojima funkcioniše javni prevoz budu u svakom trenutku čiste", rekao je Vesić.

On je kazao da je od 18. januara grejanje 24 časovno i da će tako ostati sve dok temeprature budu niske.

U Beogradu će danas biti oblačno vreme sa snegom, uz intenziviranje snežnih padavina i dalje povećanje visine snežnog pokrivača posle podne, uveče i tokom noći, najavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vesić je izjavio jutros i da je Grad potpuno spreman za hladni talas i dodao da je noćas na ulice preventivno bačeno oko 500 tona soli, oko 200 tona mešavine i 80.000 litara kalcijum-hlorida.

- Pred nama je težak dan. Prema trenutnim prognozama, oko devet sati će početi da pada sneg, oko 12 sati će početi da pada intenzivno i padaće 24 sata. Očekuje se između 15 i 30 centimetara novog snega, a u nekim delovima grada čak i do 40 centimetara, rekao je Vesić.

Naveo je da je u "Beogradu putu" na snazi četvrti stepen angažovanja i da je, od ukupno 145 vozila, na ulicama 90 velikih kamiona i 32 manja multikar vozila na kojima radi 270 radnika.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Filip Plavčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track