CarGo: Poslovni račun predsednika Udruženja taksista Srbije bio blokiran zbog neplaćanja poreza!
Foto: Filip Plavčić

Reagovanje

CarGo: Poslovni račun predsednika Udruženja taksista Srbije bio blokiran zbog neplaćanja poreza!

Beograd -

Kompanija CarGo tvrdi da ima dokaze za tvrdnje da je poslovni račun predsednika Udruženja taksista Srbije Aleksandra Bjelića bio blokiran zbog neplaćanja poreza.

Dokument iz Agencije za privredne registre, koji je objavio CarGo, pokazuje da je Bjelić, navodno više od dve godine izbegavao plaćanje poreza, da je bio pokrenut postupak za oduzimanje PIB-a, ali da je potom i obustavljen. Ovakav sled događaja ukazuje da je Bjeliću neko iz sistema "davao podršku u kršenju zakona bez ikakvih sankcija".

foto: Dokument

- Nadležni istražni organi, pored ovih odgovornih tvrdnji, moraju da ispitaju i to da li je neko od čelnika saobraćajne i komunalne policije na platnom spisku šefa taksi kartela Aleksandra Bjelića. Postoje indicije za ovakve tvrdnje, međutim, svaka sumnja mora biti otklonjena, kako bi se povratilo poverenje građana u institucije, pre svega u časne inspektore koji svoj posao rade u skladu sa zakonom - navodi CarGo. Ova kompanije pita se da li su građani dali mandat nadležnima da ubijaju konkurenciji u Beogradu.

- Ne čudi što je šef taksi kartela svako javno gostovanje koristio da bi zahvalio nadležnoj ministarki, koju je predstavljao kao odgovornu političarku koja brine o interesu građana. Međutim, ipak se nadamo da je reč o koincidenciji, a ne o međusobnoj zaštiti lobi grupa koje rade protiv interesa građana - navodi se u saopštenju CarGo.

(Kurir.rs)

foto: Dokument

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track