Najnovije vesti

OD 1. APRILA ZATVARA SE POTEZ OD TRGA REPUBLIKE DO TERAZIJA: Ove linije trolejbusa i autobusa menjaju trasu, a evo kuda ćete moći automobilima
Foto: Printscreen/RTS

KREĆE DRUGA FAZA REKONSTRUKCIJE

OD 1. APRILA ZATVARA SE POTEZ OD TRGA REPUBLIKE DO TERAZIJA: Ove linije trolejbusa i autobusa menjaju trasu, a evo kuda ćete moći automobilima

Beograd

Od sledećeg ponedeljka Beograđane očekuje novi režim saobraćaja u samom centru Beograda, a razlog je početak druge faze rekonstrukcije Trga republike.

Za saobraćaj će praktično biti zatvoren potez od hotela "Balkan", odnosno ugla Terazija i Prizrenske, pa duž Kolarčeve do Narodnog pozorišta. Dakle, sva vozila koja dolaze Prizrenskom iz pravca Brankovog mosta biće usmeravana ili ka Slaviji ili ka Trgu Nikole Pašića.

Vozila koja se budu kretala iz pravca Narodne skupštine i Terazijskog tunela ka Dorćolu moraće da idu zaobilazno Dečanskom, pa zatim kroz Braće Jugovića do Francuske, zbog čega je izvesno da će u ovim ulicama dolaziti do velikih zastoja, ali i da će se gužve preliti i na Trg Nikole Pašića, Terazijski tunel, Brankovu i Brankov most, Bulevar despota Stefana...

Zaobilazno oko Trga republike saobraćaće i linije javnog gradskog prevoza 24, 26, 37 i 44. Najveće promene, ipak, pretrpeće trolejbuski saobraćaj. Najavljeno je ukidanje linija 19, 28 i 41, trole 21, 22 i 29 će od perifernih terminusa voziti samo do Slavije.

Autobusi 31, kao i privremena ekspresna linija koja će biti uvedena od Trga Slavije, saobraćaće kroz Ulicu kralja Milana i njihova okretnica biće kod Palate "Albanija", gde se upravo završavaju radovi.

Rok za završetak svih radova na Trgu republike je sredina oktobra ove godine.

Informaciju o radovima potvrdio je i predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević koji je precizirao da trolejbuska i autobuska okretnica više neće biti na Studentskom trgu.

Kako bi nova lokacija privremeno bila prilagođena okretanju autobusa, pojasnio je Nikodijević, radnici su uklonili pešačko ostrvo na ovom potezu. On je napomenuo i da na novoj okretnici neće biti dužeg zadržavanja, osim za izlazak i ulazak putnika. Trolejbusi će saobraćati do Slavije, a na kratkom potezu od Slavije do Palate „Albanija” biće uspostavljena mini-linija.

(Kurir.rs/Blic, Beoinfo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...