TU, NADOMAK SVETLA VELEGRADA, U BEDI BEZ VODE I TOALETA ŽIVE SEKULIĆI: Njih šestoro sad bi mogli da ostanu i bez trošne kućice stare čitav vek zbog proširenja okretnice autobusa (FOTO)
Foto: RTS Printscreen

u 21. veku u beogradskom naselju ralja

TU, NADOMAK SVETLA VELEGRADA, U BEDI BEZ VODE I TOALETA ŽIVE SEKULIĆI: Njih šestoro sad bi mogli da ostanu i bez trošne kućice stare čitav vek zbog proširenja okretnice autobusa (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Šestočlana porodica Sekulić živi u trošnoj kućici staroj čitav vek u veoma teškim uslovima, bez vode, toaleta i kupatila, ali u strahu da će ostati i bez tih svojih 18 kvadrata.

Reč je o kućici u beogradskom naselju Ralja nadomak Sopota, objavio je RTS.

1 / 4 Foto: RTS Printscreen

Na zvuk mašina koje prođu putem deca se uplaše jer se njihova kućica nalazi na tromeđi važnih puteva, tik uz samu okretnicu autobusa 408, zbog čega već neko vreme postoje planovi u opštini da se okretnica proširi, a Sekulići isele iako je na tom mestu dosad živelo već pet generacija njihove porodice.

foto: RTS Printscreen

Sekulići su sada dobili i nalog za iseljenje jer u opštini kažu da se kuća nalazi na državnom zemljištu. Sa druge strane, Sekulići pokazuju papire iz sedamdesetih godina na kojima piše da kuća pripada prababi, ali da nikada nije prevedena na naslednike.

foto: RTS Printscreen

Žive od socijalne pomoći i dečjeg dodatka jer su i roditelji lošeg zdravstvenog stanja kao i ćerkica Rada (7). I pored toga, bolesni otac se bori i radi privatno gde god može i kad god ima posla... Majka je završila grafički smer, ali posla nema, čeka na birou...

Nekad nemaju ni sva tri obroka u jednom danu, a na pitanje šta bi najviše želela da imaju, deca odgovaraju - vodu i kupatilo, iako osim jednog starog trotineta nemaju ni jednu jedinu igračku.

Spavaju svi zajedno u jednom krevetu, a majka i otac u drugom...

foto: RTS Printscreen

Deca su odmalena navikla da rade i pomažu roditeljima, pa jedan od dečačića kaže da često pomaže majci - opere sudove, porani ujutru da založi šporet na drva jer onaj na struju i nemaju, isprži jaje, spremi doručak... Vodu u balonima vuku svi, jer je u kući nemaju.

Nisu, kaže, zvali da se žale na svoj težak život nego da vide može li se spasti tih njihovih trošnih 18 kvadrata...

(Kurir.rs/RTS/Foto: RTS Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja