Najnovije vesti

PREPREKE U CENTRU GRADA: Postavljene betonske ograde okoTrga republike
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

radovi na rekonstrukciji

PREPREKE U CENTRU GRADA: Postavljene betonske ograde okoTrga republike

Beograd

BEOGRAD - Kompanija "Strabag", koja izvodi radove na rekonstrukciji Trga republike, postavila je na dva mesta oko tog gradilišta betonske zapreke pored klasičnih zaštitnih ograda koje su predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju odatle uklanjali u dva navrata.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Po dve betonske zapreke postavljene su u Kolarčevoj ulici i na uglu Makedonske i Dečanske ulice.

Kompanija "Strabag" ih je postavila u saradnji sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u cilju zaštite radnika i opreme, kažu za Tanjug u toj Direkciji i podsećaju da je na svim gradilištima obavezna zaštita odgovarajućim preprekama, u zavisnosti od vrste saobraćaja za koji se one stavljaju.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Za pešački saobraćaj koriste se lakše, a za motorni saobraćaj teže zapreke. Na ovaj način se obezbeđuje neophodna zaštita, kako radnika i opreme, tako i samih vozača", navode u Direkciji.

Predstavnici Saveza za Srbiju su tokom protesta "1 od 5 miliona" u dva navrata odnosili zaštitne ograde sa gradilišta u znak protesta zbog "urbanističkog nasilja" i gradskih projekata koji navodno ugrožavaju kvalitet života građana koji žive u centru Beograda.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prvi put su ogradu odneli ispred Regulatornog tela za elektronske medije, a drugi put ispred Skupštine grada, ali su ograde vraćene.

Gradski čelnici su najavili da će biti podnete prekršajne i krivične prijave protiv organizatora protesta, kao i protiv svih koji su zabeleženi na video kamerama da uništavaju imovinu Beograda, navodeći da je šteta koja je tom prilikom nastala procenjena na nekoliko desetina hiljada evra.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...