GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE NA OBNOVI OBDANIŠTA JEŽURKO U BORČI: Značajno povećan broj dece koja idu vrtiće
Foto: Beta/Beoinfo

mališani na prvom mestu

GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE NA OBNOVI OBDANIŠTA JEŽURKO U BORČI: Značajno povećan broj dece koja idu vrtiće

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas radove na rekonstrukciji vrtića "Ježurko" u palilulskom naselju Borča i istakao da je u odnosu na period pre pet godina broj dece koja danas idu u predškolske ustanove u Beogradu značajno povećan.

"Sa 45 odsto sada imamo 70 odsto dece koja su obuhvaćena predškolskim obrazovanjem i to je veliki uspeh ove vlasti koja je u prethodnom periodu pokazala da se ozbiljno bavi rešavanjem ovoga problema", rekao je Radojičić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

On je naveo da na teritoriji opštine Palilula postoji 33 vrtića u koje ide 5.000 dece.

"Opština Palilula svoj posao radi veoma odgovorno, a pokazatelj toga je rekonstrukcija ovog vrtića koji smo danas obišli, a u kome će biti zamenjena kompletna stolarija i biti sređeni krov i dvorište", rekao je Radojičić i dodao da su u tom objektu, iako je star 36 godina, uslovi na visokom nivou zahvaljujući odgovornom ponašanju zaposlenih.

Radojičić je istakao da se Grad Beograd odgovorno bavi decom jer su deca naša budućnost i dodao da je u planu da se otvori još 3.000 mesta u vrtićima.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je zahvalio gradonačelniku što je obišao vrtić "Ježurko".

"Mi ne bismo imali sredstva da nemamo, pre svega, budžetska sredstava koja dobijamo od Grada. Mi smo ove godine odlučili da uložimo 50 miliona dinara u rekonstrukciju nekoliko vrtića na teritoriji naše opštine, a u budućnosti želimo svih 33 objekata da renoviramo i omogućimo deci najbolje moguće uslove", rekao je Jovičić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

On je dodao da opština Palilula, osim u vrtiće, ulaže i u obnovu osnovnih škola.

"To je ono što ćemo raditi i u budućnosti. Hvala Gradu Beogradu na ogromnoj podršci. Nama su deca na prvom mestu, da njima obezbedimo najbolje moguće uslove. Sve što radimo u našoj zemlji, i u ekonomskom smislu i u svakom drugom segmentu našeg društva jeste da bismo generacijama koje dolaze ostavili dobru, uspešnu i Srbiju koja je na zdravim temeljima", istakao je Jovičić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track