STIŽU 244 NOVA AUTOBUSA! Potpisani ugovori, veliki dan za GSP
Foto: Nebojša Mandić

nabavka

STIŽU 244 NOVA AUTOBUSA! Potpisani ugovori, veliki dan za GSP

Beograd -

U GSP "Beograd" danas su potpisana dva ugovora o nabavci ukupno 244 nova autobusa, a zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića kaže da je to najveća nabavka autobusa u poslednjih nekoliko decenija u srpskoj prestonici.

Prvi je ugovor o isporuci 70 novih niskopodnih solo autobusa gradskog tipa sa oznakom PROCITY 12 proizvođača "BMC" iz Turske, a drugi ugovor o isporuci 174 nova niskopodna solo autobusa gradskog tipa kompanije "Higer" iz Kine.

"Danas je veliki dan za GSP 'Beograd', veliki dan za javni prevoz u Beogradu. Danas smo potpisali dva ugovora na osnovu kojih će to preduzeće tokom ove godine, u narednih pet meseci, dobiti 244 nova autobusa. To je najveća pojedinačna nabavka autobusa koja se desila u poslednjih nekoliko decenija u Beogradu", rekao je Vesić.

Dodao je da je veoma srećan zbog nabavke i što je održao svoje obećanje da će ove godine GSP "Beograd" obnoviti svoj vozni park i dobiti 244 nova autobusa.

"Prilikom organizovanja ove nabavke insistirali smo da autobusi budu što pre u Beogradu s obzirom na stanje u kojem se nalazi gradski prevoz", istakao je Vesić.

Zbog toga je nabavka podeljena u dva dela, naveo je i pojasnio da će 70 autobusa turske kompanije "BMC" iz Izmira biti isporučeni u narednih 60 dana i da će stizati sukcesivno, dok je rok za isporuku 174 autobusa kineske kompanije "Higer" 160 dana.

"Oni će takođe stizati sukcesivno i nadamo se da ćemo do septembra imati većinu ovih autobusa na ulici što nam je bio cilj kako bi građanima pružili bolji kvalitet javnog prevoza", rekao je Vesić.

Vršilac dužnosti direktora GSP "Beograd" Radiša Momčilović je rekao da nabavka novih autobusa ima strateški značaj jer će se stvoriti uslovi da to preduzeće u narednom periodu ostvaruje znatno više kilometara u saobraćaju, odnosno znatno veći prihod od osnovne delatnosti, a to je javni gradski prevoz u Beogradu.

"GSP Beograd od 1. januara ima novi model ugovora sa osnivačem prema kome naš prihod isključivo zavisi od broja ostvarenih kilometara u saobraćaju", rekao je on.

Istakao je da će novim autobusima biti značajno poboljšan kvalitet prevozne usluge u gradu, te da će samim ti i korisnici javnog prevoza biti zadovoljniji.

Predsednik Izvršnog odbora lizing kuće "S-Leasing" Bojan Vračević je rekao da zadovoljstvo biti partner u projektima koji doprinose kvalitetu i poboljšanju

kvaliteta života građana Beograda i cele Srbije.

"Ovo je sigurno jedan od takvih projekata. Čestitam Gradu Beogradu na novim autobusima i nadam se da ćemo imati prilike još da sarađujemo na zadovoljstvo građana", dodao je on.

Zamenik direktora Odeljenja za inostrano tržište kineske kompanije "Higer" Zhang Hui je rekao da je ta firma jedan od najvećih proizvođača autobusa u svetu i da ima 5.000 zaposlenih, te da je čast što su odabrani za nabavku autobusa za GSP "Beograd".

"Daćemo sve od sebe da obezbedimo najbolje moguće autobuse za građane Beograda", istakao je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track