Najnovije vesti

VANREDNI TEHNIČKI ZBOG NESREĆE: Do 31. maja pregledi vozila javnog prevoza u Beogradu
Foto: Vladimir Šporčić

Beogradski sekretarijat za javni prevoz

VANREDNI TEHNIČKI ZBOG NESREĆE: Do 31. maja pregledi vozila javnog prevoza u Beogradu

Beograd

Beogradski sekretarijat za javni prevoz uputio je danas vanredni zahtev svim prevoznicima u sistemu javnog prevoza da najkasnije do 31. maja obave vanredni tehnički pregled za sva vozila kojima se vrši prevoz putnika.

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević izjavio je da je to učinjenom posle jučerašnje saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo vozilo prevoznika "Ariva litas" na liniji 20.

"To uključuje i obavezni vanredni dijagnostički pregled motora sa akcentom na rizik od nastajanja pojave 'iberture' na motoru za svako pojedinačno vozilo. Izveštaje, odnosno dokaze o obavljenim pregledima vozila potrebno je dostaviti Sekretarijatu za javni prevoz", precizirao je Vasiljević.

foto: Vladimir Šporčić

Kako je saopštio gradski Sekretarijat za informisanje, on je podsetio da je onovnim ugovorom i aneksima ugovora potpisanim s prevoznicima definisano je da je prevoznik dužan da konstantno održava vozni park u stanju kojim će se postići bezbedno i kontinuirano pružanje usluga prevoza.

Podsetimo, juče se na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ustaničke ulice malo pre 10.30 časova, dogodila saobraćajna nesreća kada je autobus na liniji 20 pun putnika udario u magacin, odnosno u jedan od praznih lokala koji se nalaze pored same raskrsnice.

(Kuri.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...