Najnovije vesti

KARAĐORĐEVA SE OTVARA 1. SEPTEMBRA, A TREBA DA IZGLEDA OVAKO: Tramvaji 2 i 11 počeće da voze prvog dana nove školske godine
Foto: Beoinfo

radovi U CENTRU BEOGRADA

KARAĐORĐEVA SE OTVARA 1. SEPTEMBRA, A TREBA DA IZGLEDA OVAKO: Tramvaji 2 i 11 počeće da voze prvog dana nove školske godine

Beograd

BEOGRAD - Karađorđeva ulica u Beogradu biće 1. septembra otvorena za saobraćaj automobila i javni prevoz.

 

To znači da će od početka školske godine tramvaji 2 i 11 ponovo da prolaze redovnom trasom, ali će i automobili u Karađorđevoj posle više meseci konačno moći da koriste sve saobraćaje trake, piše Politika.

 

Sve aktivnosti izvođača radova usmerene su ka izgradnji saobraćajnice, upravo zato što je otvaranje Karađorđeve planirano za 1. septembar.

 

Uređenje Savskog keja očekuje se da bude završeno u okviru ukupnog ugovorenog roka, odnosno 425 dana od uvođenja izvođača u posao, rečeno je Politici u Direkciji za građevinsko zemljište.

 

foto: Beoinfo

Kada u septembru u ovom delu Karađorđeve u svim trakama bude uspostavljen saobraćaj, vozači i automobila i javnog prevoza moraće da se naviknu na novi raspored.

 

Trake za tramvaje i javni prevoz biće u sredini, a sa strane će biti po jedna saobraćajna traka za svaki smer, sa obostranim trotoarima i biciklističkom stazom.

 

 

Tramvajska pruga neposredno iza Brankovog mosta biće izmeštena ka Savi. Time će se dobiti više prostora za pešački saobraćaj uz postojeće objekte u Karađorđevoj. Trasu tramvaja koristiće i vozila za javni saobraćaj da bi se ubrzao protok saobraćaja.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Politika)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...