Najnovije vesti

ZEMLJORADNIČKA GOTOVA DO 15. JUNA: Asfaltira se ulica u voždovačkom naselju Beli potok, za tamošnje žitelje zauzeo se ministar Stefanović
Foto: Beoinfo

sezona putarskih radova

ZEMLJORADNIČKA GOTOVA DO 15. JUNA: Asfaltira se ulica u voždovačkom naselju Beli potok, za tamošnje žitelje zauzeo se ministar Stefanović

Beograd

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je danas obišao radove na asfaltiranju Zemljoradničke ulice u voždovačkom naselju Beli potok, najavio je da će oni biti završeni do 15. juna.

 

On je rekao da ta ulica na pravi način pokazuje da gradska vlast rešava probleme građana bilo gde na teritoriji Beograda da žive.

 

Ulica je duga nešto više od tri kilometra, a radila se iz dva dela, naveo je Vesić, i podsetio da je prvi deo ulice, u dužini od oko 1,1 kilometra, rađen 2017. godine, za šta je bilo izdvojeno 80 miliona dinara.

 

Naveo je da su radovi na drugom delu ulice, u dužini od dva kilometra, počeli u martu ove godine i da će biti završeni do 15. juna, i da koštaju oko 120 miliona dinara.

 

"Oko milion i po evra smo uložili u ovu ulicu i građani su prezadovoljni. Ova ulica je veza između Kumodraža i Avalskog druma i zaista je bila u lošem stanju, a sada će po prvi put imati i trotoare", rekao je Vesić.

 

Rekao je da je Zemljoradnička ulica bila rekonstruisana i ranije, ali nikada onako kako treba, i istakao da sadašnja gradska vlast sve ulice u Beogradu radi tako što prvo Institut za puteve proceni desetogodišnje opterećenje tih ulica, pa se u skladu s tim rade podloge.

 

"Ovde je iskopano više od 60 centimetara podloge. Ne radimo kao naši prethodnici da zamažemo ljudima oči i stavimo par centimetara asfalta, pa da posle godinu dana ponovo mora da se radi. Radimo tako da ulica nakon rekonstrukcije traje bar deset godina, a tako i treba svaka ulica da se radi. Moglo je ovo i manje da košta, da se samo zameni asfalt, pa da se za dve godine popravlja, ali to nije naša politika. Naša politika je da ljudima uradimo onako kako treba i kako su zaslužili", rekao je Vesić.

 

Istakao je da će tom ulicom, po prvi put, ići i autobuski prevoz, što će puno značiti stanovnicima tog dela grada, jer su pešačili više od tri kilometra, te da će ulica imati i trotoare što do sada nije bio slučaj.

 

"Naša politika je da svi građani Beograda imaju iste uslove za život, što podrazumeva da svi moraju da imaju infrastrukturu. Kada imate ovakvu infrastrukturu, nekome nije problem da živi ovde, a radi u centru Beograda, jer lako može da dođe do centra", rekao je Vesić i ponovio da svi građani Beograda moraju da imaju iste uslove za život, a to znači da imaju put, kanalizaciju, vodu, javni prevoz, javnu rasvetu.

 

Vesić je rekao da je ideju da se rekonstruiše Zemljoradnička ulica dao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović 2017. godine.

"Zamolio me je da se uradi ova ulica jer su se građani žalili", rekao je Vesić.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...