NALED SVRSTAO VOŽDOVAC MEĐU NAJEFIKASNIJE OPŠTINE: Prošle godine obrađeno 99 odsto e-dozvola za gradnju
Foto: Opština Voždovac

uspešni

NALED SVRSTAO VOŽDOVAC MEĐU NAJEFIKASNIJE OPŠTINE: Prošle godine obrađeno 99 odsto e-dozvola za gradnju

Beograd -

Nacionalna alijansa za lokalni i ekonomski razvoj (NALED) svrstala je Gradsku opštinu Voždovac u sam vrh efikasnosti izdavanja e-dozvola za gradnju u periodu od 01. januara do 31. decembra 2018. godine. Naime, u svom godišnjem izveštaju o izdavanju e-dozvola, a koji je obuhvatio sve opštine i gradove u Srbiji, NALED navodi da je GO Voždovac obradila 1.392 zahteva, sa procentom od 99% rešenih zahteva (1.380). Od ukupnog broja orignalnih zahteva, čak 79% je pozitivno rešeno, odnosno 21% negativno.

Izveštaj obuhvata podatke o svim postupcima u sistemu e-dozvola i pokazatelj su efikasnosti rešavanja zahteva za izdavanje građevinskih dozvola, a koji utiču na uspešnost poslovanja u državi. Brzina rešavanja građevinskih dozvola meri se na Doing business listi Svetske banke i utiče na konkurentnost u pogledu privlačenja direktnih stranih investicija i razvoj malih i srednjih preduzeća.

Od svog osnivanja 2006. godine do danas, NALED je izrastao u najveću javno-privatnu asocijaciju koja okuplja više od 300 članova, sa velikom mrežom partnera koja broji preko 100 državnih institucija i međunarodnih organizacija, čime se se pozicionirao kao ključni sagovornik Vlade i

Parlamenta u definisanju regulatornih prioriteta i zakonskih rešenja od značaja za privredu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track