Treći međunarodni festival Global Fest Sava Port u nedelju na Savskoj promenadi
Foto: Promo

Treći međunarodni festival Global Fest Sava Port u nedelju na Savskoj promenadi

Beograd -

Gradska opština Savski venac i Turistička organizacija GO Savski venac uz podršku Turističke organizacije Beograda i Udruženja "Čarobna lampa" organizuju u nedelju, 2. juna, treći međunarodni festival "Global Fest Sava Port" na Savskoj promenadi. Pored zanimljivog programa tokom celog festivalskog dana, posetioce od 21 sat očekuje i koncert grupe "Neverne bebe".

Na "Global Fest Sava Port" - u predstaviće se veliki broj zemalja sa nekoliko kontinenata, a u bogatom kulturno - umetničkom i muzičkom programu uživaće sve generacije. Izlagački štandovi biće postavljeni na šetalištu Sava Promenada od 10 sati, a svečano otvaranje festivala u 17 časova, na platou iza zgrade „Geozavoda“, pratiće defile zemalja učesnica koje će se predstaviti sa svojim narodnim nošnjama.

foto: Promo

Posetioci će biti u prilici da na festivalu isprobaju i tradicionalne kulinarske specijalitete zemalja učesnica, da učestvuju u kreativnim radionicama, ali i da se kroz igru i pesmu upoznaju sa specifičnim kulturnim obeležjima različitih zemalja.

Cilj ove manifestacije je kulturna razmena, promocija kulturnih vrednosti, baštine i tradicije različitih zemalja i naroda.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track