GAVRILO (24) JE ZAVRŠIO FAKULTET, ALI SE PRONAŠAO ZA ŠPORETOM: Posla u struci nije bilo, pa je rešio da pokrene svoj! Sad je majstor za mekike na Vračaru
Foto: RTS Printscreen

zasad mu, kaže, ide fino

GAVRILO (24) JE ZAVRŠIO FAKULTET, ALI SE PRONAŠAO ZA ŠPORETOM: Posla u struci nije bilo, pa je rešio da pokrene svoj! Sad je majstor za mekike na Vračaru

Beograd -

U komšiluku ga prepoznaju kao majstora za mekike. Ali malo ko zna da 24-godišnji Gavrilo Bakić ima diplomu Fakulteta bezbednosti, koju je pre tri meseca odložio kada je u ruke uzeo brašno i vodu.

„Nakon što sam završio fakultet, nisam uspeo da nađem posao u struci, a mekike su nešto što jako volim i primetio sam da ih na beogradskom tržištu nema. Tako da sam se odlučio da ovakav mali preduzetnički poduhvat pokrenem i zasad mi ide fino“, kaže Gavrilo za RTS.

Da bi napravio savršene mekike Gavrilo je otišao do Niša. Tamo su mu gospođe koje ih decenijama izrađuju ustupile recept.

- Prihvatile su me najsrdačnije, uzele me tri-četiri dana kod njih u radnju, pokazale mi sve cake sa mekikama, kako je bitno da testo nagarba, da se lepo razvuče mekika, da bi bila vazdušasta, kao i koja temperatura ulja je potrebna. Znači male cake velikih majstora“, objašnjava mladi preduzetnik.

Priznaje da u početku nije sve išlo tako glatko, a najteže je bilo pogoditi odnos brašna i vode. Osim dobrog recepta, bez novca, ne može da se pokrene posao. Gavrilo je to učinio uz pomoć porodice.

„Nije toliko velika suma da se pokrene neki svoj privatan biznis, tako da bih ja svima koji imaju neku originalnu ideju preporučio i podržao ih u tome da otvore privatni biznis, jer to je iznos manji od nekog polovnog auta“, tvrdi Bakić.

Najčešće mušterije su deca, jer posluje u blizini škole. Ali miris mekika privlači i starije.

„Dolaze oduševljeni idejom mekika i prisećaju se onih na Terazijama. Tu bih mogao da spomenem taj 'sukob generacija', gde klinci jedu slatke, a stariji drže do toga da je prava mekika jedino sa sirom“, kaže Gavrilo. Pored porodice, podršku mu pruža i devojka, koja je redovan gost, ali i pomoć u kuhinji.

(Kurir.rs/RTS/Višnja Višnjić Milić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track