DRUGI LETNJI ŠAHOVSКI FESTIVAL U „ŠUMICAMA“
Foto: GO Voždovac

DRUGI LETNJI ŠAHOVSКI FESTIVAL U „ŠUMICAMA“

Beograd -

„Šahovska akademija šampiona“ i ovog leta organizuje drugi po redu Letnji festival, koji će se održati u „Voždovačkom centru – Šumice“ (Ustanička 125) od 24. juna do 4. jula, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Voždovac. Svečano otvaranje je 24. juna u 16 časova. Za ovaj međunarodni festival, koji se u isto vreme održava i u Nišu, do sada se prijavilo 138 igrača iz 18 zemalja. Pravo učešća na turniru imaju svi šahisti iz Srbije i inostranstva sa rejtingom od 0 do 2300 poena. Prijave za turnir su u toku i svi zainteresovani za učešće mogu da se prijave putem telefona 062/325-515 ili e-maila sahovskaakademijasampiona@gmail.com. Sve dodatne informacije mogu se pogledati na internet prezentaciji Šahovske akademije šampiona.

foto: GO Voždovac

U okviru Festivala održaće se amaterski turnir i tri pozivna turnira, jedan velemajstorski i dva intermajstorska. Posebnu pažnju zavređuje velemajstorski turnir u kojem učestvuju buduće domaće i internacionalne šahovske zvezde. Nagradni fond amaterskog turnira iznosi 533.000 dinara.

Redovne nagrade su: 1. 120.000; 2. 75.000; 3. 50.000 dinara.

Pozivamo Vas da medijski propratite svečano otvaranje Festivala u „Voždovačkom centru – Šumice“ od 16 časova i tako upoznate građane sa ovim međunarodnim kulturno-sportskim događajem.

Foto: GO Voždovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja