BESPLATNI SADRŽAJI TOKOM RAKOVIČKOG LETA
Foto: Opština Rakovica

Peta manifestacija

BESPLATNI SADRŽAJI TOKOM RAKOVIČKOG LETA

Beograd -

Besplatnim koncertom grupe „Garavi sokak“ koji je održan u nedelju u Resniku zvanično je počela manifestacija „Rakovičko leto“. Petu po redu manifestaciju organizuje Gradska opština Rakovica, traje tokom jula i avgusta, a za građane je u tom periodu organizovan veliki broj besplatnih sadržaja.

Za decu, svakog petka i subote do kraja avgusta, od 18 časova, organizovane su besplatne radionice na četiri lokacije. Radionice će se održavati na platou kod „Mekdonaldsa“ na Vidikovcu, u Parku japansko-srpskog prijateljstva na Miljakovcu, u Osnovnoj školi „Vladimir Rolović“ na Petlovom brdu i na platou ispred Mesne zajednice „Avala grad“ u Resniku.

Za sugrađane su do kraja avgusta, svake subote od 20 časova, kod „Mekdonaldsa“ na Vidikovcu, organizovane besplatne filmske projekcije na otvorenom popularnih domaćih filmova. Ove subote emitovaćemo film „Južni vetar“. Nakon toga svake subote od 20 časova biće emitovan drugi domaći film („Taksi bluz“, „Balkanska međa“, „After parti“, „Kralj Petar prvi“, „Zaspanka za vojnike“, „Neprijatelj“, „Mali Buda“).

Od besplatnih sadržaja tokom „Rakovičkog leta“, u saradnji sa sportskim klubovima i udruženjima građana pokrenute su mnoge besplatne škole. Za decu su tokom leta pokrenute besplatne škole tenisa, plivanja i gitare, za dame je organizovan besplatan fitnes, za sve zainteresovane organizovane su škole pevanja, izrade nakita, dok će u avgusti početi i škola dekupaža.

Za ljubitelje auto-trka, tokom „Rakovičkog leta“ organizovana je tradicionalna brdska auto-trka na Košutnjaku. Trka je na programu 6. i 7. jula sa početkom u 11 časova.

Detaljne informacije o svim besplatnim sadržajima tokom Rakovičkog leta građani mogu videti na sajtu i fejsbuk stranici Opštine Rakovica.

I ovo Rakovičko leto završiće se tradicionalnim besplatnim koncertom iznenađenja. Koncert će i ove godine biti održan 31. avgusta na platou fabrike „IMR“. Prethodnih godina Rakovičko leto su zatvarale grupe „Riblja čorba“, „Miligram“, „Zana“ i „Crvena jabuka“.

(Foto:Opština Rakovica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track