ČIŠĆENJE UŽASA U PADINSKOJ SKELI: Iduće nedelje počinje uklanjanje životinjskih ostataka iz dvorišta bivše fabrike Glutin
Foto: Kurir

najzad

ČIŠĆENJE UŽASA U PADINSKOJ SKELI: Iduće nedelje počinje uklanjanje životinjskih ostataka iz dvorišta bivše fabrike Glutin

Beograd -

BEOGRAD - Iduće sedmice počeće uklanjanje oko 150 tona životinjskih ostataka koji se nalaze na lokaciji bivšeg društvenog preduzeća "Glutin", u industrijskoj zoni u Padinskoj skeli, kod Beograda.

foto: Kurir

Član Gradskog veća Vladimir Jestratijević rekao je za Beoinfo da je u saradnji nadležnih organa utvrđen pravni osnov iz nadležnosti grada i preduzete potrebne mere za rešavanje ovog problema koje je pokrenuto na inicijativu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

"Preduzeće 'Glutin' prestalo je da postoji decembra 2009. godine, a parcela sa životinjskim ostacima je u javnoj svojini Republike Srbije. Iako je uklanjanje životinjskih ostataka u nadležnosti veterinarske inspekcije i nije u neposrednoj nadležnosti Grada Beograda, gradski sekretarijati i javna komunalna preduzeća preduzeli su brojne mere za saniranje ovog ozbiljnog ekološkog problema", rekao je Jestratijević.

On je podsetio da se "ogromna količina kostiju nalazi se u blizini kanala Vizelj, nekoliko stotina metara udaljenog od najbližih stambenih objekata, pa iako su se zbog dugogodišnjeg stajanja kosti osušile i nemaju životinjskog tkiva, predstavljaju potencijalnu opasnost po zdravlje ljudi i životnu okolinu.

foto: Kurir

Jestratijević je dodao da su ostvareni neophodni kontakti s nadležnim ministarstvima i da će akciju obaviti gradska javna komunalna preduzeća "Zelenilo - Beograd" i posebno JKP "Gradska čistoća" koja će obezbediti izvršioce, opremu i vozilo za prevoz kostiju.

Član Gradskog veća posebno je istakao zahvalnost Grada Beograd udruženju građana "EKO Pančevački rit", koje je pružilo značajnu pomoć u saniranju ovog ekološkog problema.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track