VESIĆ: Od 1. novembra nijedan autobus GSP neće biti bez klime, grad mora da se sredi, ne znam čemu tolika fama! U pešačkoj zoni u centru BESPLATAN prevoz u 4 električna autobusa
Foto: Filip Plavčić

zamenik gradonačelnika Beograda o temama koje tište prestonicu

VESIĆ: Od 1. novembra nijedan autobus GSP neće biti bez klime, grad mora da se sredi, ne znam čemu tolika fama! U pešačkoj zoni u centru BESPLATAN prevoz u 4 električna autobusa

Beograd -

Naše rekonstrukcije su temeljite i posle njih nema potrebe da se radi bar 20 godina. Mogli smo i mi kao Đilas samo da skinemo tri santimetra asfalta, rekao je Vesić jutros na televiziji

BEOGRAD - Od danas će 434 autobusa GSP od ukupno 680 imati klimu i to će morati vidno da istaknu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dodajući da će na tri autobusa sa klimom voziti jedan bez nje.

"Do kraja septembra stiže 174 novih autobusa. Od 1. novembra ni jedan autobus GSP-a neće biti bez klime", rekao je Vesić za TV Prva.

Govoreći o uređenju grada, Vesić je kazao da ne razume zašto se diže velika fama oko toga jer je to normalno i grad mora da se sredi.

"Postoje neki tehnološki procesi. Nekada morate da sačekate da sazri beton. Mi za razliku od prethodnika ne šminkamo ulice, ne skinemo samo dva tri santimetra asfalta i stavimo novi. Mi radimo kompletne rekonstrukcije, menjamo kanalizaciju, vodovod, telekomunikacione instalacije, radimo podloge. Naše rekonstrukcije su temeljite i posle njih nema potrebe da se radi bar 20 godina. Mogli smo i mi kao Đilas samo da skinemo tri santimetra asfalta", rekao je Vesić.

foto: Printscreen/ Facebook/ Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika najavio je da će za 10-ak u pešačkoj zoni u centru grada saobraćati četiri mala električna autobusa koja će biti besplatna za građane. "Ja samo sprovodim planove koje su napravili neki ljudi 80-ih godina prošlog veka koji su pametno planirali", rekao je Vesić.

"Đjilas pokušava da skrene pažnju sa svog kriminala"

Vesić je izjavio danas da Dragan Đilas prijavom protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića za falsifikovanje diplome pokušava da "skrene pažnju sa svog kriminala". Vesić je za televiziju Prva rekao da se oni koji pitaju Đilasa i druge članove Saveza za Srbiju "gde su pare" nađu na udaru na način koji, kaže, nije nimalo pristojan. Podsetio je da je Stefanović pre dva dana počeo istragu protiv Đilasa zbog trgovanja sekundama na RTS.

"To što je Đilas radio kao gradonačelnik Beograda je najveći sukob interesa koji postoji. Biti državni službenik, a istovremeno trgovati sa sekundama javnog servisa. Prijava za falsifikovanje diplome je pokušaj Dragana Đilasa da se skrene tema sa njegovog kriminala", rekao je Vesić.

On je najavio da će uskoro biti regulisano korišćenje javnih bicikala. "Biće raspisan za nekoliko nedelja prvi tender za javne bicikle u Beogradu. Biće ih 900 i imaćemo 150 stanica. I po tome ćemo ličiti na uređene evropske prestonice", rekao je Vesić i dodao da će i korišćenje elektičnih trotineta uskoro biti regulisano zakonski.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja