NASELJE SUNČANI BREG: Asfaltirano više od 100 ulica u Rakovici
Foto: Opština Rakovica

NASELJE SUNČANI BREG: Asfaltirano više od 100 ulica u Rakovici

Beograd -

U naselju Sunčani breg u toku su radovi na asfaltiranju kraka ulice Patrijarha Dimitrija u dužini od 250 metara. Radove na inicijativu Gradske opštine Rakovica izvodi JKP „Beograd put“. Osluškujući potrebe sugrađana, za manje od sedam godina u Rakovici je asfaltirano više od 100 ulica ukupne dužine veće od 50 kilometara.

Radove na asfaltiranju u naselju Sunčani breg danas su obišli državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i nekadašnji predsednik Gradske opštine Rakovica Milosav Miličković, predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić, odbornica u Skupštini grada Beograda iz Rakovice Nataša Nikolić, član Gradskog veća Filip Marjanović, kao i članovi Veća GO Rakovica Darko Ignjatović i Tomislav Pantelić.

foto: Opština Rakovica

U razgovoru sa građanima Miličković je podsetio da je oporavak Rakovice počeo upravo iz Sunčanog brega kada je 2012. godine Gradska opština Rakovica, na čijem je on tada bio čelu, asfaltirala glavnu saobraćajnicu u naselju. Od tada nije se prestajalo sa ulaganjem u Sunčani breg, koje više od 15 godina nije imalo asfalt i koje je bilo odsečeno od ostatka opštine.

Osluškujući potrebe građana, veći deo naselja je dobio asfalt, kanalizaciju, ulično osvetljenje, liniju gradskog prevoza, sportski teren, dečje igralište i mnoge druge sadržaje. Miličković je rekao da će u narednim godinama svaki deo naselja Sunčani breg biti pokriven asfaltom i kanalizacijomo, dok je za budućnost najavio i izgradnju vrtića i mesne zajednice u tom delu Rakovice.

Sa građanima Sunčanog brega se razgovaralo i o problemima u naselju, kao i o načinima da se oni što brže reše.

foto: Opština Rakovica

Osim radova na asfaltiranju Sunčanog brega, kao i radova na asfaltiranju ulice Miška Kranjca, u Rakovici se trenutno odvijaju neki od najvećih radova na saobraćajnoj infrastrukturi u Beogradu. U toku su radovi na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla, kao i radovi na izgradnji Obilaznice oko Beograda, gde jedan deo prolazi kroz Rakovicu.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track