OPET PLJUŠTALE KAZNE JER NISU UKLJUČENE KLIME U GRADSKOM PREVOZU: Napisane 3 kazne od po 150.000 dinara, akcija provere se nastavlja
Foto: Marina Lopičić

prekontrolisano 129 autobusa

OPET PLJUŠTALE KAZNE JER NISU UKLJUČENE KLIME U GRADSKOM PREVOZU: Napisane 3 kazne od po 150.000 dinara, akcija provere se nastavlja

Beograd -

Nakon naloga Grada Beograda da klima-uređaji moraju da budu uključeni u svim vozilima koja ih imaju, Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” preduzelo je sve mere kako bi ispunilo ovaj nalog.

Tako je trenutno na ulicama grada 434 autobusa sa ispravnom klimom, koliko je i bilo naloženo, kao i svi „španski” tramvaji. Od 83 trolejbusa, trenutno saobraća 28 i svi imaju klimu, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Od izdavanja naloga, Komunalna milicija prekontrolisala je 129 autobusa, a prilikom kontrole izrečene su 22 kazne. Inspektori drumskog saobraćaja Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršili su ukupno 164 vanredna inspekcijska nadzora ispravnosti i funkcionalnosti klima-uređaja, odnosno provetrenosti vozila kojima se obavlja javni linijski prevoz putnika na teritoriji Beograda. Utvrđene su sledeće nepravilnosti: 51 vozilo posedovalo je neispravne klima-uređaje, a 19 vozila ih nije uopšte posedovalo.

Prevoznicima su izdata tri prekršajna naloga (150.000 dinara za pravno lice i 20.000 dinara za odgovorno lice prevoznika), navode iz ovog sekretaraijata.

Inspektori i Komunalna milicija nastaviće sa kontrolom ispravnosti i upotrebe klima-uređaja u vozilima javnog gradskog prevoza.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track