MODERNIZACIJA 300 RASKRSNICA U BEOGRADU Vesić: Raspisan tender za posao vredan 2,3 milijarde dinara
Foto: Sonja Spasić, Google Street View

neće biti gužve u prestonici

MODERNIZACIJA 300 RASKRSNICA U BEOGRADU Vesić: Raspisan tender za posao vredan 2,3 milijarde dinara

Beograd -

Grad Beograd raspisao je tender za modernizaciju sistema svetlosne signalizacije na oko 300 raskrsnica na uličnoj mreži grada, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Ovaj posao, čija je vrednost 2,3 milijarde dinara, biće sproveden u tri naredne godine, a oprema koja će se ugrađivati na uličnoj mreži predstavlja poslednju reč tehnologije u ovoj oblasti i ostvarivaće velike uštede u električnoj energiji, što će ovakav sistem činiti održivim, rekao je Vesić, a prenosi gradska uprava.

On kaže da će te raskrsnice biti pod kontrolom centralnog sistema i da će se njima upravljati iz jednog centra, a da će sistem menjati režim rada na osnovu promena saobraćajnog opterećenja.

foto: Beta

Kako kaže, posledice uvođenja ovog sistema biće kraće vreme putovanja i smanjenje saobraćajnih gužvi, a prioritet će imati vozila javnog prevoza.

On je najavio da će tender biti otvoren 16. avgusta ove godine.

- Iskustva gradova koji su uveli ovakav sisteme govore da se očekivani efekti ostvaruju vremenskom uštedom od 15 do 20 odsto u odnosu na stanje pre uvođenja ovakvog sistema, rekao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track