Zakazivanje SMS za dokumenta i u Novom Beogradu

Zakazivanje SMS za dokumenta i u Novom Beogradu

Beograd -
Projektom "SMS servis za zakazivanje termina za izdavanje biometrijskih dokumenata" do sada su obuhvaćene policijske stanice policijske uprave za grad Beograd - Savski venac, Palilula, Rakovica, Vračar, Voždovac, kao i policijske uprave Novi Sad i Kragujevac

BEOGRAD - Građani od ponedeljka, 23. jula i u policijskoj stanici Novi Beograd mogu mobilnim telefonom zakazati termine za podnošenje zahteva za izdavanje ličnih karata i pasoša, slanjem SMS poruke sadržine MUP i JMBG na broj 2224, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Proširenjem projekta "SMS servis za zakazivanje termina za izdavanje biometrijskih dokumenata", od srede, 25. jula građani Novog Pazara, takođe, će biti u mogućnosti da mobilnim telefonom putem SMS-a zakažu termin za podnošenje zahteva za izdavanje ličnih karata i pasoša.

Projektom "SMS servis za zakazivanje termina za izdavanje biometrijskih dokumenata" do sada su obuhvaćene policijske stanice policijske uprave za grad Beograd - Savski venac, Palilula, Rakovica, Vračar, Voždovac, kao i policijske uprave Novi Sad i Kragujevac.

Servis se aktivira slanjem SMS poruke sadržine MUP i JMBG na broj 2224 u tri jednostavna koraka. Ukupna cena sve tri SMS poruke iznosi od 70 do 80 dinara. Korisnici će moći da zakažu termin za podnošenje dokumenata za izdavanje lične karte i pasoša, prateći jednostavna uputstva koja će dobiti nakon aktiviranja servisa, kroz povratne poruke koje dobijaju na svom mobilnom telefonu.

Servis podrazumeva mogućnost zakazivanja porodičnih spojenih termina, promene ili otkazivanja termina. Dan pre dobijenog termina dobićete poruku koja treba da vas podseti na zakazan termin i zatraži još jednom potvrdu vašeg dolaska.

Na ovaj način otvaramo još jednu mogućnost dobijanja termina, očekujemo da će se skratiti procedura za izdavanje ličnih i putnih isprava i izbeći gužve u policijskim stanicama. Za korisnike servisa, podrazumeva se jedan korak manje do dokumenata.

Za sve ostale građane kojima korišćenje mobilnog telefona nije zgodno, ostaju svi već do sada poznati načini zakazivanja termina.

Uputstvo za zakazivanje termina putem SMS servisa može se preuzeti na sajtu MUP-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track