Najnovije vesti

HTELI DA PRAVE REJV KOD SPOMENIKA NEZNANOM JUNAKU: Otkazana žurka, građani besni što je neko i pomislio da je pravi na tom mestu
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

bezobrazluk

HTELI DA PRAVE REJV KOD SPOMENIKA NEZNANOM JUNAKU: Otkazana žurka, građani besni što je neko i pomislio da je pravi na tom mestu

Beograd

Kod Spomenika neznanom junaku na Avali trebalo je da bude održana rejv žurka od nekoliko sati, ali je ona otkazana posle velikog negodovanja građana.

Velika bura podigla se zbog tog događaja, jer je prostor na Avali zakonom zaštićeno područje kao predeo od izuzetnog značaja, što zbog prirode tako i zbog kulturne baštine Srbije.

Na najavu velike žurke na Avali reagovalo je i udruženje "Beograđani protiv buke".

"Na osnovu iskustva imamo razloga da strahujemo da će ozvučenje velike snage, kakvo se koristi na rejvovima, kao i očekivani dolazak velikog broja ljudi i autombila, nepovolljno uticati na živi svet ovog područja, na postojeće kapacitete prilaznih staza i parkinga, kao i na zdravlje stanovništva kilometrima unaokolo", naveli su oni.

Nije poznato ko je dozvolio održavanje rejv žurke na tom zaštićenom prostoru, ali je ona juče otkazana.

"Nažalost događaj će biti pomeren na drugu lokaciju. U savetu sa istoričarima, zaključili smo da lokacija Spomenik neznanom junaku nije pogodna za manifestaciju ovog tipa. Naša namera je bila dobronamerna i usmerena ka promovisanju ovog istorijskog mesta", saopštili su organizatori.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...