ŠPEDITERI U BEOGRADU DOBILI UREĐENU ŠALTER SALU ZA CARINJENJE ROBE: U Bloku 43 otvoren jedan od najmodernijih terminala (FOTO)
Foto: JKP Parking servis

na 8 hektara površine

ŠPEDITERI U BEOGRADU DOBILI UREĐENU ŠALTER SALU ZA CARINJENJE ROBE: U Bloku 43 otvoren jedan od najmodernijih terminala (FOTO)

Beograd -

JKP „Parking servis“ Beograd izgradilo je novi poslovni objekat u Bloku 43 namenjen špediterima i kompletno rekonstruisalo prvi nivo postojećeg poslovnog prostora za potrebe Carinske ispostave Terminal Beograd. Bolji uslovi za rad omogućeni su, kako špediterima, tako i službenicima koji svakodnevno carine robu koja kamionima pristiže na Međunarodni terminal.

foto: JKP Parking servis

U okviru Logističkog centra na Međunarodnom terminalu, na mestu nekadašnjeg restorana, izgrađena je nova poslovna zgrada. Novi objekat ima prizemlje i dva sprata sa 58 kancelarija namenjenih špediterskim kućama, koje posluju na Međunarodnom terminalu, a koje su do sada bile smeštene u neuslovnim kontejnerima. Konstrukcija novog objekta projektovana je od sistema čeličnih stubova i grednih nosača. U objekat je ugrađeno oko 125.000 kilograma čelika, a fasada i krov urađeni su od samonosećih čeličnih panela.

foto: JKP Parking servis

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je zaokruženo nešto započeto još 2015. godine na Carinskom terminalu koji je najveći na Balkanu i kojim upravlja „Parking servis“.

- Ranije su ovde bili kontejneri u kojima su radili špediteri i sve je izgledalo kao neko nehigijensko naselje. Carina, takođe, nije bila uređena. Prvo smo napravili dve zgrade sa kancelarijama za špeditere. Danas smo otvorili još jednu poslovnu zgradu od 2.000 m2, čija izgradnja je koštala oko 1.000.000 evra. Ponosno mogu da kažem da svi špediteri koji ovde rade, a njih je oko 120, imaju normalne uslove za rad. Ovo je najveći carinski terminal na Balkanu, u kome se godišnje ocarini roba u vrednosti od oko 4 milijarde evra i kroz koji godišnje prođe oko 100.000 kamiona. Činjenica je da iz godine u godinu ovde raste promet i da ima sve više kamiona i ocarinjene robe. A to govori o tome kako napreduje ekonomija. I sve to ima veze jedno sa drugim. Posle četiri godine napornog rada zadovoljan sam time šta smo ovde uradili. – izjavio je Vesić.

foto: JKP Parking servis

Direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković rekao je da se Preduzeće može pohvaliti još jednim uspešno završenim projektom.

- Ovo je još jedan poslovni objekat u nizu na Međunarodnom terminalu, jer smo u poslednje četiri godine izgradili tri nove zgrade sa ukupno 3.800 m2. Rekonstruisali smo parkirališta za putnički i teretni saobraćaj, obnovili oko 400 parking mesta i postavili najsavremenije ulazne stanice i rampe. Ispunili smo plan da špeditere izmestimo iz neuslovnih baraka u savremene poslovne prostorije i rešimo se rugla od kancelarijskog kontejnerskog kompleksa u Logističkom centru, koje je izgradnjom ovog novog poslovnog objekta otišlo u zaborav. Osim toga, rekonstruisali smo i savremeno opremili šalter salu i kancelarije za ispostavu Carine, gde smo ugradili i sistem ventilacije i klimatizacije, koji ranije nije postojao. Svi ovi poduhvati su deo vizije koju ostvarujemo - da na Međunarodnom terminalu, kroz koji dnevno prođe više od 500 kamiona i koji je ranije predstavljao zapuštenu usputnu stanicu za transportni saobraćaj, napravimo najsavremeniji međunarodni Logistički centar na Balkanu sa modernim poslovnim zgradama i kancelarijama, rekao je Čupković.

foto: JKP Parking servis

Radovi na rekonstrukciji postojećeg poslovnog prostora za ispostavu Carine su trajali mesec dana, a Carina je sada dobila novu, veću, komfornu šalter salu sa 26 radnih mesta, kao i server sobu, prijemni prostor, kuhinju i dva toaleta. Radovi su obuhvatili demontažu svih podova, pregrada, plafona, obloga, instalacija i nameštaja, a zatim termoizolaciju fasade, izradu novih podova, plafona, instalacija slabe i jake struje, ugradnju LED rasvete. Ugrađen je i sistem ventilacije i klimatizacije prostora, koji će doprineti boljem kvalitetu vazduha u kancelarijama. Prizemlje je opremljeno novim nameštajem savremenog dizajna. Trenutno su u toku i radovi na uređenju drugog nivoa ove poslovne zgrade.

foto: JKP Parking servis

Logistički centar na Međunarodnom terminalu na Novom Beogradu jedan je od najmodernijih u regionu i svakako najveći teminal tog tipa u Srbiji. Prostire se na 8 hektara i u njemu se, osim carinske ispostave, nalazi parkirališta za teretna i putnička vozila, javno carinsko i komercijalno skladište, a smeštene su i brojne špediterske kuće.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track