KRAJ SEZONE KUPANJA NA LIDU: Uklonjen pontonski most iako se leto još ne predaje!
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

samo čamcima do kupališta

KRAJ SEZONE KUPANJA NA LIDU: Uklonjen pontonski most iako se leto još ne predaje!

Beograd -

BEOGRAD - Uprkos visokim temperaturama, sezona kupanja na Lidu završena je danas rasklapanjem pontonskog mosta koji Zemunski kej spaja sa Velikim ratnim ostrvom.

"Zemunsko more" je, kako navode u opštini, od početka letnje kupališne sezone, posetilo više od 700.000 ljudi.

Kao i prethodnih godina, tokom trajanja letnje sezone, za sve posetioce ogranizovani su različiti programi u okviru manifestacije "Leto na Lidu", sa sadržajima za sve generacije, poput kreativnih radionica za decu, sportskih i kulturno-zabavnih sadržaja, navode u opštini.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Takođe, tokom jula i avgusta građani su bili u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara.

U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, građani su imali prilike da se upoznaju sa istorijatom ostrva, režimom zaštite prirode – biljnog i životinjskog sveta. Vojska je i ove godine postavila pontonski most koji spaja Kej oslobođenja i Veliko ratno ostrvo, a prelazak preko njega za posetioce i ljubitelje Lida bio je besplatan.

Kurir.rs/Gradska opština Zemun

Foto Ministarstvo odbrane Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track