Zahvalnost Slobodanu Cvetkoviću za humani čin
Foto: Grad Beograd

Zahvalnost Slobodanu Cvetkoviću za humani čin

Beograd -

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić obišli su danas u Žarkovu Slobodana Cvetkovića, čoveka koji je u ovom beogradskom naselju pronašao bebu u kontejneru i spasio joj život. Susretu je prisustvovao i načelnik Policijske stanice Čukarica Nenad Lukić, čiji su pripadnici veoma brzo reagovali i rešili ovaj nemili slučaj.

Nataša Stanisavljević je istakla da je humani postupak Slobodana Cvetkovića za divljenje, jer je zahvaljujući njegovom prisebnom reagovanju spasen novi život.

– Možemo da budemo srećni što naš grad ima ljude koji nam pomažu i podsećaju nas da se herojska dela i dalje dešavaju. Slobodan je učinio sve kako treba, pravovremeno reagovao, obezbedio mesto i odmah obavestio policiju kako bi se detetu pomoglo na najbolji mogući način. Za ovakav herojski postupak došli smo da Slobodanu Cvetkoviću i lično zahvalimo – kazala je Nataša Stanisavljević.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić podsetio je da se radi o postupku za divljenje i da Slobodan Cvetković zaslužuje da mu se oda priznanje i zahvali za humani gest.

– U ime Opštine Čukarica, Slobodanu i njegovoj supruzi Ljubici obezbedili smo vaučer za jedan besplatan vikend na Zlatiboru. Ovaj gest zaslužuje i mnogo više, tako da smo spremni da i dalje pomažemo porodici Cvetković ukoliko im nešto zatreba, ali smo pre svega srećni što na našoj opštini žive ljudi kojima se možemo ponositi i to smo ovom posetom želeli i da pokažemo – kazao je Kolarić.

Tom prilikom, Slobodan Cvetković je ispričao gostima pod kakvim okolnostima je pronašao bebu i zahvalio na poseti.

– Zahvalan sam mojim današnjim gostima, pre svega što su me sami pozvali i odali priznanje, jer zaista, nisam očekivao da ću ikada biti u prilici da ugostim gradsku sekretarku i predsednika opštine. Što se tiče poklona, supruga i ja smo penzioneri i zaista smo prijatno iznenađeni ne samo besplatnim vikendom na Zlatiboru već i pažnjom koja nam je pružena – kazao je Slobodan Cvetković.

Grad Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track