DOŠAO KUĆI I REŠIO DA RASHLADI STAN, A ONDA JE POČELA DRAMA: Beograđanin telefonirao i spazio da sa klimom nešto nije u redu! Umalo izbegnuta tragedija
Foto: Profimedia

haos

DOŠAO KUĆI I REŠIO DA RASHLADI STAN, A ONDA JE POČELA DRAMA: Beograđanin telefonirao i spazio da sa klimom nešto nije u redu! Umalo izbegnuta tragedija

Beograd -

"Telefonirao sam i primetio da nešto sa klimom nije u redu. Ubrzo je počela da gori. Zgrabio sam protivpožarni aparat, brzo je došao i komšija i uspeli smo da ugasimo vatru da se ne proširi na ceo stan".

Ovako priča vlasnik stana na 13. spratu zgrade u Nehruovoj ulici gde je danas oko 17 sati izbio požar, a čije je ime poznato redakciji.

Samo njegovom prisebnošću i brzom reakcijom, izbegnuta je tragedija.

- Klima uređaj je bio uključen sve vreme. Dok sam razgovarao telefonom, primetio sam da ventilator stoji u mestu iako je podešen da "šeta". To mi je bilo čudno. Odjednom je buknula vatra i video sam da gori spoljna jedinica klime - priča on.

Shvatio je da mora brzo da reaguje jer je dim počeo da ulazi u stan.

- Istrčao sam na hodnik i zgrabio protivpožarni aparat. Krenuo sam da gasim, a onda mi je i komšija pritrčao u pomoć. Dok su vatrogasci stigli, požar je bio ugašen - dodaje on.

Tek kada je sve prošlo bez posledica, počeo je da vraća film i shvatio šta je sve moglo da se dogodi.

- Ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se desi. Mogao sam da spavam u tom trenutku. Ne bih imao šanse. Često mi se dešava da izađem iz kuće, odem u nabavku ili kod prijatelja, i ostavim uključenu klimu. Sada to više sigurno nikad neću raditi - kaže on.

Kradu protivpožarna creva

Kako priča čovek koji je danas umalo ostao bez stana, kada je bilo pitanje života i smrti, najvažnije je bilo imati opremu za gašenje požara. Ali, nje nema uvek.

- Postavili smo protivpožarne aparate i creva na svaka dva-tri sprata. Creva se nalaze u posebnim kutijama iz kojih redovno kradu, kako sumnjamo, ljudi koji imaju vikendice i tamo ih koriste da zalivaju cveće. Pokušali smo i da zavarimo tu kutuju u zidu u kojoj je crevo, ali opet nekako uspevali da otvore. Da sam danas imao to crevo, lakše bih ugasio požar, a svakako je inače mnogo lakše vatrogascima kada je sva protivpožarna oprema u hodniku zgrade - zaključuje on.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track