I O METROU! Radojičić o pobratimskom odnosu Beograda i Šangaja: Delagacija ovog grada je izrazila zainteresovanost za ulaganje u dalji infrastukturni razvoj prestonice!
Foto: Beoinfo

gradonačelnik beograda

I O METROU! Radojičić o pobratimskom odnosu Beograda i Šangaja: Delagacija ovog grada je izrazila zainteresovanost za ulaganje u dalji infrastukturni razvoj prestonice!

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je danas u Starom dvoru sa delegacijom kineskog Šangaja i istakao da je saradnja Srbije i Kine sve bolja, te da je jedna od glavnih tema sastanka bila izgradnja metroa u Beogradu.

- S obzirom na to da u Šangaju postoji više od 500 kilometara linija metroa i da je teren u Šangaju sličan beogradskom razgovarali smo o tome kako da firme iz Šangaja pomognu u planiranju i realizaciji projekta metroa u Beogradu, preneo je Radojičić novinarima nakon sastanka.

Kako je rekao, na sastanku je bilo reči o saradnji dve zemlje koja je sve bolja, naročito kada je reč o privrednoj i kulturnoj saradnji.

- Razgovarali smo o beogradskim projektima koji su završeni, kao što je Pupinov most što je jedan od projekata koje je uradila firma iz Kine. Osim toga, razgovarali smo o projektima koji su u toku kao što je obilaznica oko Beograda, ali i o četiri podzemne garaže koje planiramo da izgradimo u centru grada, naveo je Radojičić i dodao da je bilo reči i o tehnološkom parku koji će biti izgrađen u naselju Borča.

Gradonačelnik je naveo da delegaciju Šangaja zanima strateški razvoj Beograda, a da ih posebno interesuje projekat "Beograd na vodi".

Konstatovano je, kaže gradonačelnik, da u Beogradu ima sve više kineskih turista kojih je, podsetio je, 2013. bilo oko 4.000, a 2018. skoro 60.000.

Gradonačelnik je podsetio da je 2017. godine potpisan Sporazum o razumevanju, saradnji i razmeni između Beograda i Šangaja, a 2018. Sporazum o bratimljenju i dodao da veruje da će se odnosi između dva grada i dalje unapređivati.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track