Najnovije vesti

UREĐUJE SE PARK ŠUMICE - POSTAVLJA SE NOVO OSVETLJENJE, PEŠAČKE STAZE, DEČIJE IGRALIŠTE, TERETANA I PROSTOR ZA PSE
Foto: GO Voždovac

UREĐUJE SE PARK ŠUMICE - POSTAVLJA SE NOVO OSVETLJENJE, PEŠAČKE STAZE, DEČIJE IGRALIŠTE, TERETANA I PROSTOR ZA PSE

Beograd

Radovi na uređenju Parka Šumice počeli su danas, a prema rečima predsednika GO Voždovac Aleksandra Savića, koji je sa članom Gradskog veća Dragomirom Petronijevićem i saradnicima prisustvovao početku obnove Parka, predlog da se on uredi dali su stanovnici mesnih zajednica Šumice, Tešića kupatilo, Dušanovac, Vinogradi i Pašino brdo.

Savić se zahvalio Gradskoj upravi, Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove i JKP „Zelenilo -Beograd“, koji su prihvatili inicijativu Opštine i odvojili sredstva za realizaciju.

foto: GO Voždovac

„Na Opštini je u proteklih šest godina obnovljeno 60 igrališta, terena, staza, teretana na otvorenom, renovirani su sportski centi „Šumice“ i „Banjica“, uređena je „Bajfordova šuma“ jer od početka našeg rada prioritet su nam deca, mladi i razvoj sporta i zdravog života“, rekao je Aleksandar Savić i dodao da će se sa ovakvim inicijativama nastaviti.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je da je Planom predviđeno uređenje pešačke staze, dečijeg igrališta, fitnes zone i prostora za šetanje pasa.

foto: GO Voždovac

„Ovim radovima biće obuhvaćeno i rešavanje odvodnjavanja, a postaviće se 60 novih lampiona kako bi Park bio osvetljen i bezbedan“, rekao je Petronijević i dodao da će nivo bezbednosti biti podignut češćim patroliranjem komunalne milicije i policije.

Direktor JKP „Zelenilo- Beograd“ Slobodan Stanojević najavio je da će se nakon završetka radova u parku Šumice nalaziti najmodernije dečije igralište – prilagođeno uslovima i prirodnom ambijentu.

foto: GO Voždovac

„Uradićemo 7 kilometara staza, postaviti 25 paviljona, stolove za šah, đubrijere, nove kandelabre i stvoriti sve uslove da naši sugrađani, komšije, mogu da provode vreme u prirodi, u blizini svojih zgrada.

Ukupna vrednost radova je 42 miliona dinara, rok za završetak je 80 radnih dana.

foto: GO Voždovac

Početku radova prisustvoali su predsednik Skupštine GO Voždovac Aleksandar Mirković i članovi Veća, Ivana Tomić-Ilić, Momir Ćirović, Miloš Stojanović, Miloš Petrović, Milan Martinović i drugi saradnici.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...