OSUĐEN INVESTITOR: Bespravno gradio objekatu Gornjogradskoj ulici u Zemunu
Ilustracija, Foto: Shutterstock

pravosnažna odluka

OSUĐEN INVESTITOR: Bespravno gradio objekatu Gornjogradskoj ulici u Zemunu

Beograd -

Investitor koji je bespravno gradio objekat u Gornjogradskoj ulici u Zemunu pravosnažno je osuđen u postupku pred Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje.

Naime, građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršila je nadzor nad izvođenjem radova u Gornjogradskoj 7A u Zemunu, gde je investitor započeo izvođenje radova na osnovu rešenja o investicionom održavanju, ali je građevinski inspektor utvrdio da investitor ne izvodi radove prema tom rešenju , zbog čega je gradilište zatvoreno.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

U toku postupka utvrđeno je da je investitor uklonio postojeći objekat u potpunosti, do kote terena i započeo izgradnju objekta.

Građevinski inspektor je odmah podneo odgovarajuću krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu i izvršio obnovu zatvaranje gradilišta.

Uprkos rešenju o obustavi radova, investitor je nastavio sa izvođenjem radova, a građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove više puta je obnavljao uklonjenu traku kojom je zatvoreno gradilište.

Nakon toga, investitor je pravosnažno osuđen.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track