štrajk

PROTEST TAKSISTA NAPRAVIO KOLAPS, SAOBRAĆAJ U BEOGRADU SE POLAKO NORMALIZUJE: Traže ukidanje CarGo i Cameo! (KURIR TV)

Beograd -

Danas se održao protest Beogradskog udruženja nezavisnih taksi-preduzetnika "Bunt", koji su se okupili ispred sedišta Sekretarijata za inspekcijske poslove u Ulici 27 marta. Krenuli su u koloni u protestnu vožnju oko 13 časova.

Taksisti su sat kasnije bili na Brankovom mostu, koji je bio gotovo blokiran za redovan saobraćaj.

foto: Tanjug/Bojan Stekić

Svojim vozilima, prevoznici nezadovoljni radom inspekcije i Komunalne milicije blokirali su ulicu Starine Novaka, na delu od ulice Ilije Garašanina do Cvijićeve, kao i Beogradsku ulicu od raskrsnice sa Bulevarom kralja Aleksandra do Ilije Garašanina.

Blokirali su sve četiri trake, ali je jedna ostavljena slobodna za vozila Hitne pomoći i vatrogasaca.

Taksi vozila napravila su "čep" na uglu Kneza Miloša i Nemanjine, blokiran je bio saobraćaj duž cele Nemanjine ulice, od Slavije do Balkanke, tramvaji su bili zaustavljeni u koloni.

1 / 7 Foto: Kurir

Potpuno je bio blokiran Trg Nikole Pašića, od Vlajkoviceve ulice do Bulevara kralja Aleksandra, deo Ulice kneza Miloša od Nemanjine ka Bulevaru kralja Aleksandra, Takovska od Doma Narodne skupštine ka Cvijićevoj, raskrsnica Starine Novaka, 27. marta i Kraljice Marije.

foto: Tanjug/Bojan Stekić

Podsećamo, taksisti traže da se primenjuju odredbe Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju koji je usvojen decembra prošle godine, kao i da gradki organi rade svoj posao na suzbijanju nelegalnih prevoznika.

Sa zahtevom da se stane na put CarGo i Kameu, od 13 sati na ulice u protestnu vožnju je izašlo i oko 2000 predstavnika Saveza za auto taksi udruženja Srbije "Satus", Ugovorne privredne taksi komore i sindikata taksi vozača i auto-prevoznika "Nezavisnost".

foto: Tanjug/Bojan Stekić

Oni su u kolonama iz Ulice omladinskih brigada, Kumodraške, od "Hale pionir" i sa Obrenovačkog puta kod "Tempa" vozili do centra, pa onda saobraćali

ulicama grada do 15 sati. Dispečarski centri su prestali sa radom, pa naručivanje vožnji neje bilo moguće. Protestne vožnje trajaće, prema najavama, svakog dana sledeće sedmice.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track