PAŽNJA, MAČAK NE VOLI KADA MU KUCATE: Upoznajte Srećka, najnačitanijeg BG mačora iz izloga knjižare u Svetogorskoj (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen

zvezda...

PAŽNJA, MAČAK NE VOLI KADA MU KUCATE: Upoznajte Srećka, najnačitanijeg BG mačora iz izloga knjižare u Svetogorskoj (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Ljubav prema knjigama i lepoj umetnosti, nije namenjena isključivo samo za ljude, sudeći makar po mačoru Srećku, ljubimcu i može se slobodno reći, redovnoj postavci jedne knjižare u Svetogorskoj ulici u Beogradu.

O njegovoj popularnosti svedoči veliki broj fotografija na društvenim mrežama, ali i to što je ispred izloga knjižare uvek nekolcina ljudi koji čekaju da ga fotografišu u njegovoj karakterističnoj pozi.

Za Srećka se može reći da je pored toga što je veoma pitom i umiljat i pravi domaćin, čemu svedoči i činjenica da je on taj koji dočekuje po ulasku u knjižaru. Prema rečima vlasnice Snežane, Srećko ima devet godina.

- Srećko je mnogo star, ima devet godina. U biti je stariji mačor i sa mnom je nešto više od godinu dana, tačnije od kako smo se preselili u ovaj prostor. Međutim, on je ranije bio tu, još dok smo bili u starom prostoru koji se nalazio preko puta Ateljea 212 - ispričala je Snežana u Srećkovu biografiju.

Najpoznatiji beogradski mačor i zvezda društvenih mreža, svoj radni dan započinje u 10 časova. Kako je rekla Snežana, mušterijama je zanimljivo da se poigraju i pomaze sa njime, a od nekih dobije i poslasticu.

- On je veoma umiljata maca, voli pažnju, voli ljude strašno i naravno uvek pokušava da izvuče neku korist za sebe, odnosno, hranu i neku mačiju poslasticu. Međutim, kada spava, ne voli da ga diraju. Može se reći da su sve knjige u knjižari njegove, pošto se svuda pentra i rado na njima spava, što mušterijama ne smeta i uvek se rado vraćaju - kaže ona.

Voli pažnju, ali i mir kada odmara, pa ponekad i ne voli baš kad mu prolaznici kucaju na izlog.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track