Najnovije vesti

NESTVARAN POROĐAJ U BEOGRADU! BEBA SE RODILA ISPRED BOLNICE: Majka nije pustila ni glasa, babica uletela u  auto i PRESEKLA PUPČANU VRPCU! (FOTO)
Foto: printscreen RTS

BRAVO ZA OVU BEOGRAĐANKU

NESTVARAN POROĐAJ U BEOGRADU! BEBA SE RODILA ISPRED BOLNICE: Majka nije pustila ni glasa, babica uletela u auto i PRESEKLA PUPČANU VRPCU! (FOTO)

Beograd

Nesvakidašnji događaj odigrao se danas na Labudovom brdu kada se žena porodila bukvalno u kolima ispred tamošnjeg doma zdravlja!

Kako su nam ispričali očevici, porođaj je praktično počeo na ulici, kada je jedan humani Beograđanin to primetio, brže-bolje u svoj “punto” ubacio porodilju, ali i njenog muža i dvoje male dece. Zatim ih je dovezao do najbliže zdravstvene ustanove, DZ “Labudovo brdo”, koji je otvoren pre dve godine. A onda je usledila - akcija.

foto: printscren RTS

- Sve se dešavalo u trenutku primopredaje dužnosti između dve smene. Samo su utrčali ljudi unutra i rekli da se žena porađa ispred doma zdravlja. Sestre su brže-bolje otišle po opremu, a u kolima smo zatekli ženu kako se porađa. Čovek koji ih je doveo je pravi heroj, ali je žurio negde... Sve se desilo brzo, jedan mali fini dečak je došao na svet, a žena se nije čula. U neposrednoj blizini bilo je i njeno dvoje dece, ispričala je doktorka Kaja Nikolić, načelnik ginekologije.

Pupčanu vrpcu je presekla Snežana Stanojević, glavna babica u domu zdravlja.

foto: printscren RTS

- Posle toliko godina sam se našla u toj situaciji... Bilo je fenomenalno, kada smo čuli šta se dešava, navukla sam mantil, uzela rukavice i uletela u kola. Kada se sve završilo, Hitna pomoć je veoma brzo došla. Dečak je zdrav i koliko smo čule nalazi se u Višegradskoj, rekla je Snežana.

Posle svega, direktorka DZ “Labudovo brdo”, Dobrila Vasić, nije krila zadovoljstvo.

foto: printscren RTS

- Ponosna sam na kolektiv koji je obavio porođaj. Nismo imali takve slučajeve, ne pamtim ni da ih je bilo u DZ “Rakovica”, rekla je direktorka.

(Kurir.rs/RTS/Beogradska hronika)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...