Učenici iz Belfora stigli u Beograd

Učenička razmena

Učenici iz Belfora stigli u Beograd

Beograd -
Đaci iz Francuske, uzrasta od 12 do 15 godina, doputovali su zajedno sa grupom novobeogradskih učenika iz osnovnih škola "Mladost" i "Jovan Dučić", koji su prethodnih sedam dana boravili u Belforu

BEOGRAD - Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić primio je danas u zgradi opštine grupu francuskih đaka i osnovce iz dve novobeogradske škole, učesnike međunarodne učeničke razmene koju organizuju opština Novi Beograd i grad Belfor.

Đaci iz Francuske, uzrasta od 12 do 15 godina, doputovali su zajedno sa grupom novobeogradskih učenika iz osnovnih škola "Mladost" i "Jovan Dučić", koji su prethodnih sedam dana boravili u Belforu.- Nadam se da ćete se ovde lepo provesti i da će se vaši domaćini potruditi da se upoznate sa svim lepim stvarima koje naš grad može da ponudi. Želim da ovde steknete neka prijateljstva koja će trajati i koja će vas ponovo dovesti u Beograd. Uživajte sledećih sedam dana u Beogradu, druženju i vašim godinama koje su najlepše u životu - rekao je Šapić.Razmena učenika, u okviru saradnje Novog Beograda i Belfora, organizuje se već nekoliko godina, na obostrano zadovoljstvo, jer deca osim učenja jezika imaju priliku da, družeći se, bolje upoznaju život i kulturu dve zemlje. Ove godine razmenom su obuhvaćena 32 učenika.

Ovakve razmene, prema rečima Aleksandra Šapića, predstavljaju strateško opredeljenje opštine, koja će nastaviti da unapređuje i nagrađuje najbolje učenike kako u školi tako i u drugim oblastima.Troškove boravka dece snose opština Novi Beograd i Belfor, a domaći učenici su ovo putovanje zaslužili kao nagradu na takmičenju u poznavanju francuskog jezika i kulture, kao i učešćem u ekološkom projektu o zaštiti vode, koje se sprovodi pod okriljem Saveta Evrope. U konkurenciji je bilo sedam novobeogradskih škola, a najbolje rezultate pokazali su upravo đaci ove dve škole.

Opština Novi Beograd za goste iz Francuske pripremila je i sadržajan kulturni i zabavni program. Deca će biti smeštena u Studentskom gradu, a tokom posete obići će znamenitosti Beograda kao što su Kalemegdan, Ada Ciganlija, Konak kneginje Ljubice, znamenitosti na Oplencu i eko-park Carsku baru. Deo programa predviđen za sportske aktivnosti odvijaće se na bazenima "11. april".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja