Najnovije vesti

OTVOREN SAJAM INOVACIJA NA SAVSKOM VENCU
Foto: Opština Savski Venac

OTVOREN SAJAM INOVACIJA NA SAVSKOM VENCU

Beograd

Svečanim performansom robota koji govori danas je u DKC „Majdan“ počeo Sajam inovacija koji je okupio preko 40 izlagača iz Srbije i regiona. Sajam su otvorili ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

foto: Opština Savski Venac

Irena Vujović svim učesnicima je poželela uspešnu realizaciju poslovnih ideja i dodajući da opština Savski venac rado podržava ovakve projekte koji su okrenuti budućnosti i razvoju zasnovanom na znanju, inovacijama i preduzetništvu.

foto: Opština Savski Venac

-Posvećujući veću pažnju novim tehnologijama, digitalizaciji i robotici, sasvim sigurno pravimo veliki korak napred u stvaranju prosperitetnijeg i ekonomski razvijenijeg društva. Kao opština želimo da pratimo politiku Vlade Srbije i grada Beograda kada je razvoj inovacija i IT sektora u pitanju, a sve sa ciljem poboljšanja životnog standarda i otvaranja novih radnih mesta za naše građane. Drago mi je što je ovde dosta mladih izlagača koji će tokom ovih dva dana trajanja sajma imati priliku da predstave svoje inovativne proizvode, da vide primere dobre prakse, kao i da razmene iskustva u oblasti savremenih IT tehnologija- poručila je Vujović.

foto: Opština Savski Venac

Ministar Nenad Popović pohvalio je organizaciju sajma i naglasio da najbolji resurs koji Srbija ima jesu talentovani mladi ljudi i odlični tehnički fakulteti.

-Srbija ima najbolje mlade inženjere i veliku mogućnost u razvoju inženjerstva. Mi moramo da pratimo svetski trend i tržište rada, gde se pojavljuju potpuno nove profesije. Za dve i po godine uvećali smo budžet za inovacije Republike Srbije deset puta- rekao je Popović i dodao da je važno da se ovakvi sajmovi redovno održavaju ne samo u Beogradu, nego i u čitavoj Srbiji.

Izlagačima se obratio i dekan Tehnološko- metalurškog fakulteta prof dr Petar Uskoković.

Kao deo projekta „Pokaži nešto novo“ Sajam inovacija ima za cilj razvoj ekonomije baziran na znanju, a zamišljen je kao mesto interakcije i uspostavljanja novih saradnji i partnerstava između „tradicionalnih“ grana i inovativnih područja.

foto: Opština Savski Venac

Susret izlagača i zainteresovanih strana je direktan, a najširoj publici će se predstaviti start-ap preduzeća i kompanije koje razvijaju proizvode i usluge iz različitih oblasti koje se bave inovacijama koje pozitivno utiču na kvalitet života.

Sajam realizuje Udruženje građana „Lokalna samoorganizacija“ pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, a u partnerstvu sa Gradskom opštinom Savski venac i DKC „Majdan“. Zaineresovani posetioci sajam mogu obići danas i sutra do 18 časova.

(Kurir.rs / Foto: Opština Svski Venac)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...