CARGO ISPRED KANCELARIJE KOMISIJE EU U SRBIJI: Žalićemo se zbog hapšenja našeg vozača, priveo ga je čovek u crvenoj trenerci i patikama (VIDEO)
Foto: Kurir

posle sinoćnjeg haosa na novom beogradu

CARGO ISPRED KANCELARIJE KOMISIJE EU U SRBIJI: Žalićemo se zbog hapšenja našeg vozača, priveo ga je čovek u crvenoj trenerci i patikama (VIDEO)

Beograd -

Predstavnici udruženja prevoznika „Kar go“ apelovali su na tužioca da puste iz zatvora vozača koji je sinoć „uhapšen bez ikakvog razloga“, jer, kako su naglasili, nije on organizovao građane da se suprotstave zapleni vozila, nego su se građani spontano okupili.

foto: Printskrin/Facebook

Vozač kome je oduzeto privatno vozilo jedini je od osmoro noćas privedenih koji je i dalje u policijskom zadržavanju, dok su ostali u međuvremenu pušteni, a predstavnici „Kar go“ na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare istakli su da je on srčani bolesnik i bolestan od karcinoma.

foto: Kurir

„Policija se brutalno ophodila prema ljudima koje je lišila slobode i za to će svi odgovarati, hoćemo da se sazna ko je naručio onakvu akciju“, rekao je direktor firme „Kar go“ tehnolodžis Vuk Guberinić i upitao da li je policija servis građana „ili je tu da zastrašuje, da bije, da hapsi, bez razloga i povoda“.

On je ocenio da se sinoć u Beogradu desila „katastrofa zbog represije države i pokazivanja sile nad nevinim građanima“.

„Mi smo inovativna usluga, iznajmljujemo tehnologiju, a predmet smo ogromnog pritiska, ugnjetavanja, siledžijskog ponašanja od strane interventne jedinice policije pod palicom čoveka u crvenoj trenerci i patikama“, rekao je Guberinić.

On je dodao da je neverovatno da je toliko policijskih službenika i „kornjača“ došlo „spremno da pendreči ljude“.

Konferencija je održana ispred sedišta delegacije Komisije EU u Srbiji jer će i njima ukazati na nasilje nad vladavinom prava koje se dogodilo, rekao je predsednik udruženja „Kar go“ Aleksandar Vučić.

„Sramno je da toliki broj poštenih policajaca bude sinoć tamo pod komandom paradržavnih organa, tako što su njima dirigovali ljudi u crvenim duksericama i kačketima, trenerkama i patikama“, ocenio je Vučić i dodao da je „problem kada patika krene da kontroliše čizmu jer se tada shvati da se živi na bespravnom terenu“.

Predstavnici „Kar go“ istakli su da je privedenom vozaču koji vozi svoje vozilo, a vozio je člana udruženja tokom noći, ukazivana pomoć u bolnici i da je zatim otišao u policiju koja mu je privela sinove Đorđa i Nemanju, koji su u međuvremenu pušteni.

Vuk Guberinić je istakao da će „Kar go“ koristiti sve legalne mogućnosti da ovaj slučaj istera do kraja.

„Tužićemo i goniti odgovorne, nismo se uplašili, dat nam je podstrek da se borimo“, rekao je Guberinić i poručio vozačima kompanije „Kar go“ da treba mirno i ponosno da nastave da rade svoj posao.

Kako je rekao Aleksandar Vučić, sinoć je otimanje vozila izvedeno preko „prikrivenoga islednika“, a u zapisniku koji su dobili kasnije navodi se da razlog „nelegalno obavljanje taksi prevoza“.

„Nema dokaza ni da je taksi prevoz, a kamoli ilegalni“, ocenio je Vučić i dodao da je „lako mirnim ljudima pretiti silom, dok se pred ljudima koji su bahati i blokiraju grad, spušta glava i povlači se unazad“.

Na pitanje hoće li tražiti da ih primi predsednik Aleksandar Vučić, on je odgovorio da veruje da država nije jedan čovek i da institucije moraju da rešavaju probleme, a Guberinić je dodao kako nikoga nisu kontaktirali.

Odgovarajući na pitanje da li imaju podršku u Vladi Srbije, Vuk Guberinić je rekao da im se ne bi ovo dešavalo da imaju tu podršku.

Kako je danas rečeno, zbog sinoćnjeg događaja biće podneto „na desetine krivičnih prijava sa sve dokazima“, biće detaljno obaveštena i kancelarija Komisije EU, a javnost će o daljim koracima „Kar go“ udruženja i kompanije biti obaveštena.

Oni su poručili da već godinama apeluju da se razgovara a da im se uzvraća „kartelskim ponašanjem“.

„Treba li neko da strada da bi neko rekao — hajde da rešimo ovo?“, zapitao se Vuk Guberinić, uz konstataciju da ono što se sinoć desilo „nije videlo zakona“.

(Kurir.rs/Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track