Najnovije vesti

PRISUSTVUJE I PREDSEDNIK VUČIĆ: Sutra u podne otvaranje Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova
Foto: Printscreen RTS

nalaze se u okviru beograda na vodi

PRISUSTVUJE I PREDSEDNIK VUČIĆ: Sutra u podne otvaranje Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova

Beograd

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u petak otvaranju Beogradskog parka, Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova.

Otvaranje je zakazano za 12 časova, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Beogradski park, Bulevar Vudroa Vilsona i Ulica Nikolaja Kravcova nalaze se u okviru Beograda na vodi.

Kako je saopšteno iz istoimene kompanije, park će se prostirati na površini od 2,7 hektara, a danas se otvara njegov prvi deo, veličine 1,8 hektara.

U okviru parka nalaze se, između ostalog, multifunkcionalni sportski teren, dečije igralište, stolovi za piknik i stoni tenis, kao i staza za šetnju i džoging.

Pored parka, biće otvoren i prvi deo Bulevara Vudroa Vilsona u dužini od jednog kilometra, kao i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, saopštio je BW.

Bulevar Vudroa Vilsona spajaće Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića, a inicijativu da ponese ime nekadašnjeg predsednika SAD pokrenuo je predsednik Srbije zbog njegove podrške srpskom narodu u Prvom svetskom ratu.

Na prostoru Beograda na vodi biće otvoren i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, koja će spajati Savsku ulicu i Bulevar Vudroa Vilsona.

Kravcov je bio slavni sovjetski vojnik iz Drugog svetskog rata koji je svojom hrabrošću i nesebičnošću pružio neizmeran doprinos u oslobođenju Beograda oktobra 1944. godine.

Inicijativu za ime ove ulice podneo je takođe predsednik Vučić, a nedavno usvojili odbornici gradskog parlamenta.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...